Hallands Nyheter

Hyllningsp­rogram till Sven-ingvars

- ERIKA JOSEFSSON/TT

År efter år tackade Sven-erik Magnusson nej till att medverka i ”Så mycket bättre”. Nu blir han och Sven-ingvars i stället hyllade av årets artister i ett särskilt minnesprog­ram.

Programmet om Sven-erik Magnusson spelades in den allra sista dagen på Gotlandspe­nsionatet och blev kanske också därför extra känslosamt.

Eric Saade hade en ingång till dansbandsm­usiken via sin mamma som dansade i folkparker­na, men för Sabina Ddumba var genren ny:

– Det här var ju det roligaste, just för att det är så långt ifrån det jag brukar göra. Det var en väldigt fin dag och det var väldigt fint att få höra om honom, att få veta vem han var och vad han hade gjort. Det var extremt kul och jag är absolut ett dansbandsf­an nu, 100 procent, säger hon.

Sven-erik Magnusson gick bort i mars. Bara några månader senare blev sonen Oscar Magnusson tillfrågad om att vara med i lördagens minnesprog­ram som avslutar årets säsong av ”Så mycket bättre”.

För Sven-erik Magnusson hade inspelning­arna krockat med turnéer men att han avböjde under senare år berodde också på att han var tvungen att hushålla med krafterna på grund av cancern.

– Även om det inte märktes utåt så var det så. Och jag kan säga att jag är full av beundran inför de här människorn­a som spelar in det här programmet i en hel vecka. Jag var där i 24 timmar, efteråt var jag helt slut, säger Oscar Magnusson.

Förutom minnena av sin far kan Oscar Magnusson, själv medlem i Sven-ingvars sedan 2006, också berätta om dansbandet. För egen del gjorde dygnet på Grå Gåsen sorgen mer uthärdlig.

– Det var så otroligt mycket kärlek i det här, artisterna gör sådana otroliga tolkningar, och pratar så varmt om pappa. Det är väldigt fint att få bearbeta sin sorg genom musik, man är i en märklig bubbla när någon lämnar en.

– Var och en av de här artisterna har ett eget rum i mitt hjärta efter det här.

”Så mycket bättre” sänds i TV4 på i kväll klockan 20.00.

 ?? Bild: LARS PEHRSON/TT ?? HYLLAS. Sven-erik Magnusson gick bort i mars, han blev 74 år. Nu hyllas artisten i ”Så mycket bättre”.
Bild: LARS PEHRSON/TT HYLLAS. Sven-erik Magnusson gick bort i mars, han blev 74 år. Nu hyllas artisten i ”Så mycket bättre”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden