Hallands Nyheter

Dryckesmäs­sa till Sparbanksh­allen

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Till våren får Varberg besök av en ny smak- och dryckesmäs­sa. Bakom konceptet står en ölimportör från Kungsbacka.

– Vi höll mässan för första gången förra året i ishallen i Kungsbacka och i år kommer den att även att hållas i Varberg, Alingsås, Stenungsun­d och vid Röda Sten i Göteborg, säger Martin Guldbrands­en.

Han driver ölimportfö­retaget Home of Drinks och ligger bakom konceptet tillsamman­s med restaurang­mäklaren och tidigare krögaren Patrick Erlandsson.

MÄSSAN KOMMER ATT hållas i Sparbanksh­allen den 17 mars. Guldbrands­en räknar med ett 20-tal utställare inom öl, vin, whiskey och delikatess­er.

– Vi har sålt ett hundratal biljetter hittills utan större ansträngni­ng och hoppas att landa på omkring tusen besökare, säger Martin Guldbrands­en.

Förra årets mässa i Kungsbacka lockade totalt 2 100 besökare under två dagar, och Guldbrands­en utesluter inte att det kan bli två mässdagar även i Varberg framöver om mässan slår väl ut. Sedan tidigare finns den liknande Öl- och whiskeymäs­san i Falkenberg som varit framgångsr­ik.

– Jag känner ju personerna som driver den också och har varit i kontakt med dem. De har hållit på ett tag och det är klart att det tar ett tag att etablera sig. Jag kan inte räkna med samma succé direkt första året, säger Guldbrands­en.

Han tror att mässan ligger väl i tiden.

– Det händer mycket på alkoholfro­nten just nu. Nya bryggerier fortsätter att poppa upp hela tiden och sedan har vi ju hela diskussion­en kring gårdsförsä­ljning. Hela svenskarna­s attityd till alkohol förändras, säger han.

Det händer mycket på alkoholfro­nten just nu. Nya bryggerier fortsätter att poppa upp. MARTIN GULDBRANDS­EN

Home of Drinks

 ?? Bild: PRIVAT ?? ARRANGÖR. Martin Guldbrands­en arrangerar smak- och dryckesmäs­san som kommer till Varberg i vår.
Bild: PRIVAT ARRANGÖR. Martin Guldbrands­en arrangerar smak- och dryckesmäs­san som kommer till Varberg i vår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden