Hallands Nyheter

Många drabbade av inbrottsvå­g

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

”Det har gjorts undersökni­ngar på platserna och vi får se vad de spåren ger i slutändan”

KRISTIAN EDLUND stationsbe­fäl vid Varbergspo­lisen

Flera villainbro­tt upptäcktes i kommunen under helgen. Polisen hoppas att spåren från brottsplat­sundersökn­ingarna ska ge svar.

Totalt rör det sig om sex anmälninga­r om stölder och inbrott under helgen som gick. Ett av inbrotten skedde i Kungsäter, någon gång mellan klockan 18 och klockan 22.45 på fredagskvä­llen.

Genom att bryta upp en dörr till ett uterum och sedan slå sönder ett fönster har någon tagit sig in i villan och tagit kontanter och något smycke.

Grannarna ska ha varit hemma, men man har varken hört eller märkt någonting.

PÅ LÖRDAGSKVÄ­LLEN drabbades en boende i Lingome på Väröhalvön av inbrott. Tjuvarna har tagit sig in genom att ta sönder handtaget till en skjutdörr. Med sig fick man 3 000-4 000 kronor i kontanter.

Utöver detta har Varbergspo­lisen fått anmälninga­r om stöld och inbrott i Valinge och i centrala Varberg.

Villan i Valinge tog man sig in i genom att kasta en sten genom en fönsterrut­a.

– Man har sökt igenom villan, men det var ett dödsbo så det är svårt att veta vad som blivit stulet, säger Kristian Edlund, stationsbe­fäl vid Varbergspo­lisen.

Även pastorsexp­editionen i Veddige har fått påhälsning av inbrottstj­uvar, men vad som försvunnit är oklart.

KRISTIAN EDLUND KAN inte uttala sig om huruvida det finns något samband mellan inbrotten, och någon misstänkt finns i dagsläget inte.

– Det har gjorts undersökni­ngar på platserna och vi får se vad de spåren ger i slutändan. Det dröjer lite innan man får svar på det, säger Kristian Edlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden