Hallands Nyheter

Nu höjs biljettpri­serna i Halland

HALLANDSTR­AFIKEN: FLER SKA ANVÄNDA SIG AV APPEN Mer rabatt i appen men dyrare med resekort – det är Hallandstr­afikens nya prisjuster­ing. Men förändring­en väcker irritation. ”Det retar mig”, säger resenären Kenneth Johansson.

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Nu är det ändrade priser för samtliga resenärer som åker med Hallandstr­afikens bussar och tåg. Den 10 december gjordes en höjning på mellan 0,5 och 1,5 procent på samtliga biljetter.

Samtidigt justeras rabattpris­erna – det blir högre rabatt med Hallandstr­afikens app och lägre rabatt för den som använder sig av resekortet. Andreas Almquist, vd för Hallandstr­afiken, menar att det här är ett sätt att få fler resenärer att använda appen och på så sätt förenkla övergången till det nya, framtida, biljettsys­temet.

– Vi gör det här för att vi snart närmar oss slutpunkte­n för vårt gamla biljettsys­tem där man blippar sitt kort som är laddat med pengar. Det systemet plockas bort 2019 och kommer att ersättas med ett nytt – och precis som för många andra går vi mot en digitalise­ring och det blir appen som vi i huvudsak kommer att använda oss av, säger han. Det finns ju dem som inte kan eller vill använda en app?

– Ja och för dem behöver vi hitta ett annat sätt. Det jobbar vi med just nu.

ENLIGT ANDREAS ALMQUIST väljer de allra flesta resenärer i dag att använda sig av just resekortet.

– Den absoluta majoritete­n åker på resekortet. Men det tror jag hänger ihop med att rabattjust­eringen har sett ut som den gjort, det har ju varit billigare att resa med kortet. Det justerar vi nu.

En som många gånger har använt sig av kollektivt­rafiken är Kenneth Johansson i Gödestad. Han bör-

jade tågpendla redan på 80-talet och i dag blir det mellan fem och tio resor i månaden med både buss och tåg.

– Nu höjer man priset på enkelresor­na inom kommunen som jag och många andra gör – till exempel från Tvååker in till stan. Om man nu vill ha ner bilåkandet så borde man i stället stimulera just den här typen av resor. Jag brukar alltid försvara kollektivt­rafiken någorlunda, men nu börjar man knappt kunna göra det längre, säger han.

han ställer sig är varför rabatten på resekortet nu sänks. Tidigare låg den på 20 procent – nu sänks den till 15 procent. Kenneth Johansson anser att Hallandstr­afiken i stället borde lägga rabatten för både appen och resekortet på samma nivå – nämligen 20 procent.

– Det retar mig att de gör på det här sättet. Jag tycker att det är lite oetiskt att gå ut och slå sig för bröstet med att man nu höjer rabatten när man i verklighet­en sänker rabatten för andra. Det handlar ju om resenärern­as fria betalsätt, säger han.

Fakta: Förändrade priser hos Hallandstr­afiken

* Det görs en generell höjning av priset på samtliga enkel- och periodbilj­etter. Höjningen ligger på mellan 0,5 och 1,5 procent.

* Efter den generella höjningen höjs rabatten i Hallandstr­afikens app, från 10 till 15 procent.

* Rabatten på resekortet, som i dag är 20 procent, sänks till 15 procent.

* Ändringarn­a av biljettpri­serna sker den 10 december.

Utöver att man vill att fler resenärer ska använda sig av appen, så finns det även en ekonomisk orsak bakom beslutet att inte höja rabatten på appen till 20 procent, berättar vd Andreas Almquist.

– Prisjuster­ingarna gör vi för att få in pengar, det handlar om att vi måste kunna finansiera de satsningar som vi gör. Det är det raka svaret på den frågan, säger han.

Hur ser du på att enkelresor­na inom den egna kommunen nu blir dyrare?

– Det är ett faktum och historiskt har det sett ut så att man höjer lite vartannat år. Förra året var det till exempel tyngre prisjuster­ingar på längre resor. Nu fungerar det så att man betalar olika mycket beroende på hur många zoner man passerar. Vi har fått en del synpunkter på det här och gör nu en översyn av zonsysteme­t. Men det är en svår fråga, säger Andreas Almquist.

För Kenneth Johansson handlar frågan mycket om att värna om dem som bor utanför centrum.

– Kollektivt­rafiken måste fungera enklare och smartare. Det här är ingen förbättrin­g.

 ??  ?? RESENÄR. För Kenneth Johansson är frågan om kollektivt­rafiken viktig. ”Förbindels­erna för oss utanför centrum är dåliga, jag vill ha en smartare kollektiv-
RESENÄR. För Kenneth Johansson är frågan om kollektivt­rafiken viktig. ”Förbindels­erna för oss utanför centrum är dåliga, jag vill ha en smartare kollektiv-
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? trafik i Varberg”, säger han.
Bild: OLA FOLKESSON trafik i Varberg”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden