Hallands Nyheter

Lägenheter i Bacch

FALKENBERG: KNAPPT HÄLFTEN AV LÄGENHETER­NA SÅLDA I HUS TVÅ

-

Ingen rusning, men en försäljnin­g som håller tidsplanen. Så är läget för Bacchus, där fyra lägenheter i första huset och ett tjugotal i det planerade andra huset alltjämt är osålda.

Våning efter våning reser sig det första sjuvånings­huset vid gamla Vin & Sprit, det som ska bli det strandnära och lite mer exklusiva området Bacchus med flera hundra bostäder när det är fullt utbyggt.

– Vi planerar för att i januari ge området uppmärksam­het genom att låta de som är intressera­de få komma in och upp i det första huset för att se hur det tar sig ut, även om det ännu inte är färdigt, säger Ola Claesson, fastighets­mäklare hos Svensk Fastighets­förmedling som säljer bostadsrät­terna.

I det första huset, som byggs nu och ska vara inflyttnin­gsklart i september nästa år, är allting ännu inte sålt, utan fyra lägenheter är fortfarand­e till salu. Det är trögast att sälja de lägenheter som ligger ute på kanterna av det rundade huset, närmast den bakomligga­nde lagerbyggn­aden och med minst närkontakt med havet. För en sådan ännu osåld tvåa på 65 kvadratmet­er på tredje våningen får man ge nästan tre miljoner kronor plus en månadsavgi­ft på drygt 3 700 kronor.

FÖR TRE MÅNADER sedan drogs också försäljnin­gen igång i det andra huset som ska börja byggas under 2018. Där har hittills 12 av 33 lägenheter sålts, och den som till exempel vill ha en fyra på 119 kvadratmet­er högst upp i huset får ge 7,1 miljoner kronor plus en månadsavgi­ft på 6 100 kronor.

– Försäljnin­gen följer planen, så vi är nöjda. Vår tanke är att släppa ett nytt hus till försäljnin­g var nionde månad och eftersom mer än en tredjedel av lägenheter­na i det andra huset nu är sålda så stämmer

 ??  ?? FÖRSTA HUSET. Det första sjuvånings­huset i Bacchus ska vara inflyttnin­gsklart i september nästa år.
FÖRSTA HUSET. Det första sjuvånings­huset i Bacchus ska vara inflyttnin­gsklart i september nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden