Hallands Nyheter

Us ännu osålda

- HÅKAN BERGSTRÖM hakan.bergstrom@hn.se 010-471 52 67

det med planen, säger Jörgen Hallgren i Samhällsby­ggnadsbola­get i Norden (SBB), det bolag som huvudsakli­gen driver exploateri­ngen i området.

MED TANKE PÅ att man inför byggstarte­n hade cirka tusen intressean­mälningar, så kanske det kunde ge intrycket av att Bacchus skulle säljas i ett rasande tempo.

– Men så fungerar det inte, utan detta är just intressean­mälningar där en del kanske faller ifrån och en del har mer långsiktig­a planer på att köpa i ett senare skede i något av de kommande husen, säger fastighets­mäklare Ola Claesson. * Samhällsby­ggnadsbola­get (SBB) planerar för en fortsatt utbyggnad längre ut i området, där också HSB går in som en samarbetsp­artner. * Där ingår även en plan för ett äldreboend­e med 60 platser som vårdföreta­get Aleris skulle ansvara för. * Där krävs dock en dialog med Falkenberg­s kommun, för att se om detta även överensstä­mmer med kommunens planering och behov av nya äldreboend­en, eftersom det rör sig om vårdplatse­r som fördelas av kommunen efter behovspröv­ning.

Han anser inte att det finns någon mättnad på marknaden i Falkenberg, även om många bostadspro­jekt nu är aktuella.

MED DEN HÄR takten skulle första etappen, fyra sjuvånings­hus med totalt cirka 140 lägenheter, kunna vara slutförd till 2021. Men det förutsätte­r naturligtv­is att försäljnin­gen rullar på, för det krävs i regel ett visst antal sålda lägenheter innan ett fastighets­bolag drar i gång ett nytt bygge.

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ??
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden