Hallands Nyheter

Explosion i New York försök till terrordåd

- TT-AFP-REUTERS

Den explosion som skakade en tunnelbane­station på Manhattan i New York var ett försök till terroratta­ck, enligt stadens borgmästar­e. Fyra personer skadades, inklusive gärningsma­nnen som också har gripits.

Den misstänkte 27-årige terroriste­n hade enligt poliskällo­r fäst en rörbomb av enklare slag vid kroppen. Han tros ha agerat på egen hand, uppger borgmästar­e Bill de Blasio som inte heller kopplar några andra händelser till explosione­n.

Detonation­en skedde vid tunnelbane­stationen som ligger i anslutning till busstermin­alen Port Authority, USA:S största, inte långt från turistmagn­eten Times Square. Mycket folk var i rörelse, eftersom attacken ägde rum strax före klockan åtta på måndagsmor­gonen, mitt i rusningsti­den.

INGEN ÅDROG SIG livshotand­e skador i explosione­n, inte heller 27-åringen som fick skador på händerna och överkroppe­n.

Polisen evakuerade snabbt tunnelbane­stationen och spärrade av närliggand­e gator, som fylldes med utryckning­sfordon. Staden är på helspänn inför det stundande helgfirand­et, som varje år kulminerar på nyårsafton då Times Square fylls med hundratuse­ntals människor.

– Det här är New York. Sanningen är att vi utgör en måltavla för många av dem som vill markera mot demokrati och frihet, säger Andrew Cuomo, guvernör för delstaten New York.

PRESIDENT DONALD TRUMP har informerat­s om händelsen, twittrar Vita husets pressekret­erare Sarah Huckabee Sanders.

 ?? Bild: TT/NTB SCANPIX ?? INTE LÅNGT FRÅN TIMES SQUARE. Busstermin­alen Port Authority på Manhattan i New York.
Bild: TT/NTB SCANPIX INTE LÅNGT FRÅN TIMES SQUARE. Busstermin­alen Port Authority på Manhattan i New York.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden