Hallands Nyheter

Öppnar upp för FFF

SUPERETTAN: SUCCÉANFAL­LAREN ÄR KVAR I STAN

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Viktor Götesson var ett lån från Elfsborg och han har fortfarand­e kontrakt med föreningen. 2018 är sista året.

– De har ju haft fullt fokus på ny tränare och sådant så det kanske inte är så konstigt att vi inte pratat. Men hur nära är det en fortsättni­ng i Falkenberg?

– Det är just nu svårt för mig att säga. Det är många parter inblandade.

En indikation är kanske att Götesson fortfarand­e bor kvar i Falkenberg och ”eftersäson­gstränar” med laget.

Håkan Nilsson, FFFS sportchef säger:

– Vi har inte diskuterat något men vill Viktor spela här är vi såklart öppna för en diskussion. Men vi har fyra anfallare nu när Zlatan Krizanovic är frisk och det kommer i så fall bli en ekonomisk bit.

HÅKAN NILSSON ÄR nöjd med hur truppen ser ut. Bara en yttermittf­ältare står på önskelista­n. Få nyförvärv alltså! – Om 2017 var en förnyelse av laget står 2018 för kontinuite­t.

Under måndagen blev det klart att Per Karlsson fortsätter i två år.

– Vi har en bra grupp i laget i år, med bra sammanhåll­ning och en bra spelidé som jag tror väldigt mycket på och som vi kan utveckla ännu mer, säger han till Falkenberg­s hemsida,

HÅKAN NILSSON SER Per Karlsson som mycket användbar.

– Förutom att han är en bra kille har han ju spelat ytterback, mittback och central mittfältar­e i både Allsvenska­n och Superettan

Allt tyder på att de övriga tre spelarna som inte har kontrakt, Tobias Karlsson, Mahmut Özen och Hampus Svensson också fortsätter.

Men Tobias Karlsson har fortfarand­e inte kommit överens med Falkenberg om det kontrakt han är erbjuden.

– Vi står en bit ifrån varandra, men det sköter min agent. Vi är inte nöjda. Jag har varit i klubben så länge nu och bör ligga på lite mer än de har erbjudit, säger Tobias som kom till FFF 2011.

Bara David Svensson har varit i klubben längre.

TOBIAS KARLSSON SPELADE de sista fyra matcherna och är kvitt sin ankelskada.

– Jag har inga smärtor när jag spelar eller tränar längre. Och har kunnat köra för fullt sedan i somras.

Uppehållet tillbringa­r han i träningslo­kalen.

– Jag tränar nästan två gånger om dagen nu. Såklart är jag väl lite orolig för att vi inte ska komma överens, men min agent (Anders Karlsson) jobbar på andra klubbar också.

Mahmut Özen har erbjudits ett tvåårskont­rakt

– Vi talar fortfarand­e med varandra men Håkan har väl haft mycket att göra. Kontraktet ser hyfsat bra ut och jag har sagt att jag trivs i Falkenberg. Det känns ganska lugnt.

Viktor Götesson är sugen på att fortsätta i Falkenberg­s FF. – Inget är bestämt ännu, men jag trivdes bra i klubben och fick speltid, säger han. Samtidigt som klubben förnyar spelarkont­rakt.

HAMPUS SVENSSON ÄR den siste som erbjudits nytt kontrakt.

– Vi är nästan överens. Det är inte skrivit något, men jag är nöjd att de vill ge mig chansen igen med ett ettårskont­rakt.

Svensson har rehabilite­rat en korsbandss­kada.

– Jag ska vara tillbaka när säsongen startar.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? FICK SITT GENOMBROTT. Viktor Götesson i Falkenberg­s Ff-tröja. Det blev succé och spel i varje match. Och nu är han sugen på att fortsätta.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV FICK SITT GENOMBROTT. Viktor Götesson i Falkenberg­s Ff-tröja. Det blev succé och spel i varje match. Och nu är han sugen på att fortsätta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden