Hallands Nyheter

Mcelhinney höll nollan när Toronto vann igen

- TT

Ett mål framåt räckte för Toronto. Målvakten Curtis Mcelhinney­s 41 räddningar höll Edmonton mållösa i nattens Nhl-ishockey.

Det är första gången den här säsongen som Mcelhinney, som blev utsedd till en av matchens bästa spelare, håller nollan. Detta i hans första match från start sedan en 2–4-förlust mot Washington den 25 november.

– DET KÄNDES jättebra. Det är alltid tufft med två matcher direkt efter varandra. Det har sina svårighete­r men efter att ha varit här i nästan ett år är jag ganska van vid att starta den andra av två matcher. Jag tror att jag har börjat få häng på det, säger Mcelhinney, som inte spelade i

”Vi ville fortsätta att hålla ett högt tempo, men det slutade med en 1–0-match”

ZACH HYMAN

som gjorde matchens enda mål efter 34 sekunder

Torontos 4–3-seger natten före, till nhl.com.

Matchens enda mål i mötet mellan Toronto och Edmonton kom efter 34 sekunder. William Nylander drev pucken in i offensiv zon och passade Jake Gardiner som avfyrade ett direktskot­t på mål från blålinjen. Zach Hyman, som stod framför mål och täckte Laurent Brossoit, styrde in pucken mellan målvaktens benskydd.

– Vi ville fortsätta att hålla ett högt tempo, men det slutade med en 1–0-match. Mcelhinney spelade otroligt bra och var en stor anledning till att vi vann, säger Hyman efter segern, som var Torontos tredje på raken.

LAGETS STORA STJÄRNA, Auston Matthews, är skadad och spelade inte. Det är den femte matchen som 20-åringen missar på grund av skada den här säsongen. Torontos tränare Mike Babcock räknar med att Matthews är tillbaka på isen på tisdag när laget möter Philadelph­ia.

I hälften av de fyra matcherna natten till måndag krävdes förlängnin­g för att dela ut poängen. Både Minnesota och St Louis tog övertidsse­grar mot San Jose respektive Buffalo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden