Hallands Nyheter

Sju missade träningen

- GÖRAN SUNDBERG TT

Sista turneringe­n före OS – inte ens då får Tre Kronor chansen att träna ihop med hela laget inför första matchen. Sju spelare missade gårndagens landslagst­räning på grund av matcher i KHL. – Jag tycker mest synd om killarna, sade förbundska­ptenen Rikard Grönborg.

Tre Kronor har två träningsda­gar i Stockholm inför avresan till Channel One Cup i Moskva, den sista landslagst­urneringen före Ostruppen presentera­s den 16 januari.

Fyra av de sju spelarna som hade matcher i KHL på måndagskvä­llen hinner till tisdagens träning. Trion Niclas Burström, Jugra, Patrik Zackrisson och Alexander Bergström, båda Sibir Novosibirs­k, hinner inte ens till den.

DE KOMMER BARA att vara med på en kort matchvärmn­ing i Moskva på torsdag inför Tre Kronors första match samma kväll mot Ryssland.

Problemet är inte nytt, det finns inför varje landslagst­urnering, men inte ens när det handlar om Os-genrep lägger ligorna sina spelschema­n på ett bättre sätt.

– I en perfekt värld hade vi haft Tisdag: Träning 10.30–12.30 på Hovet i Stockholm.

Onsdag: Avresa till Moskva.

Torsdag: 07.30–08.15 Matchvärmn­ing i VTB Ice Palace, Moskva. 17.30 Sverige–ryssland.

Fredag: 11.00–12.00 Träning i Moskva.

Lördag: 06.00-06.45 Matchvärmn­ing. 11.00 Sydkorea–sverige.

Söndag: 06.00–06.45 Matchvärmn­ing. 11.00 Sverige–tjeckien. dem här. Vi kämpar för att spelarna ska komma hit från början så att de får komma in i systemet från start. Framför allt är det för spelarnas skull eftersom vi ju utvärderar dem för att se vilka som ska vara med i OS, sade Grönborg.

REGLERNA SÄGER ATT spelarna ska vara tillgängli­ga för landslaget 48 timmar före första matchen, det vill säga i kväll.

Det gör att Växjömålva­kten Viktor Fasth finns med landslaget hela veckan och därmed missar sitt lags kvartsfina­lretur mot Bern i CHL i kväll.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? DRABBAD AV MANFALL. Tre kronors Rikard Grönborg.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI DRABBAD AV MANFALL. Tre kronors Rikard Grönborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden