Hallands Nyheter

Ryska utövare vill tävla trots neutral flagg

-

Ingen rysk bojkott är att vänta inför vinter-os. Åtminstone inte om man får tro de senaste uttalanden­a från ryskt håll.

De flesta ryska utövare ställer sig, trots att de i så fall tvingas tävla under neutral Os-flagg, positiva till att åka till OS i Pyeongchan­g. Det säger en talesperso­n från den ryska olympiska kommittén.

– Majoritete­n av utövarna vill delta i OS, säger olym- piska fäktaren Sofja Velikaja, ordförande i de aktivas kommitté.

– Den ryska olympiska kommittén stödjer de utövare som bestämmer sig för att vilja delta och respektera­r också dem som inte väljer att åka.

VELIKAJA SÄGER OCKSÅ att hon inte har hört någon som velat bojkotta mästerskap­et efter att Ryssland som nation stängts av från mästerskap­et.

Enligt ryska nyhetsbyrå­n Tass har flera ryska idrottsför­bund redan bestämt sig

TRÄSLÖVSLÄ­GE IF VANN DM

för att åka. Bland annat de ryska backhoppar­na.

– Medlemmarn­a av det ryska backhoppni­ngsförbund­et har haft ett möte och enstämmigt beslutat att delta i OS under neutral flagg, säger förbundets president Dimitrij Dubrovskij till Tass.

Även ryska bobförbund­et har bestämt sig.

– Vi är i en situation där vi måste tävla utan nationalså­ng och flagga, men vi vill visa styrkan i rysk idrott, säger Alexander Zubkov, ordförande i det ryska bobförbund­et.(tt) DD-1. Lopp 8, 2640m, auto Perfect King såg bra ut då han galopperad­e som trolig vinnare näst senast. Han höll okej förra gången och uppgiften nu är lite enklare. Bra chans. Ferry Boko är snabbare från start och kämpade tappert senast. Tornado Jet är en vass spurtare.

DD-2. Lopp 9, 2140m, auto

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden