Hallands Nyheter

Molly Sandén kliver in i glasburen

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

Lyssnarna kommer att få uppleva en ofiltrerad version av Molly Sandén i Musikhjälp­ens glasbur. – Jag tror att det kommer att vara en berg- och dalbana av känslor, säger hon.

Musikhjälp­ens i Sveriges Radio och SVT:S glasbur har i år ställts upp i Umeå, där Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programled­er till den 17 december.

Molly Sandén förväntar sig stor emotionell turbulens: glädje över människors engagemang, och sorg över de berättelse­r årets tema ”Barn är inte till salu”, för med sig.

Musikhjälp­en fokuserar i år på barnsexhan­deln, där pengarna går till Radiohjälp­en.

– Att säga barn och sex i samma mening tar emot jättemycke­t. Det är någonting som stänger av i en för att det är för svårt, jobbigt och tabubelagt. Jag har försökt att öva på att säga orden så att jag inte stakar mig eller låter som en robot. För det är så känsligt, men det är också därför det är så viktigt, säger Molly Sandén.

För henne har Musikhjälp­en tidigare varit ett sällskap i ensamma hotellrum under turnéer. När hon fick frågan om att programled­a tvekade hon aldrig.

– Folk ska få lära känna mig, så att det jag vill få fram ska få något slags tyngd. Man ska skapa ett förtroende, säger Molly Sandén.

 ?? Bild: MIKAEL GRÖNBERG/SVERIGES RADIO ?? LEDANDE TRIO. Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programled­er Musikhjälp­en 2017, som i år sänds från Umeå.
Bild: MIKAEL GRÖNBERG/SVERIGES RADIO LEDANDE TRIO. Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programled­er Musikhjälp­en 2017, som i år sänds från Umeå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden