Hallands Nyheter

Julafton varje dag”

- MIA PETTERSSON 031-62 44 84 mia.pettersson@gp.se

varorna oftast kommer hela vägen från Kina är fraktkostn­aden nästintill obefintlig.

NÄR TOVE FÖRST kom i kontakt med Wish var det inte utan viss skepsis, just på grund av prisbilden. Men när de första beställnin­garna trillade in som de skulle ”var det som en propp gick ur”. En period låg minst tre paketavier om dagen på hallmattan.

– Wish är som en tiokronors­butik man inte kan låta bli att gå in i, säger Tove. Ett tag var det som julafton varje dag.

De flesta köp skedde via hennes mobiltelef­on, vilket möjliggjor­de shopping i såväl sängen och soffan som på spårvagnen. Att fraktkostn­aden var max ett par kronor bidrog också till att Tove småshoppad­e när hon hade ett par minuter över.

– Jag föredrar det framför att göra en stor beställnin­g, säger Tove Söderström.

Hon sticker inte under stol med att ungefär hälften av varorna är av dålig kvalité eller stämmer illa överens med bilden i annonsen.

– Men det gör inte så mycket när det är så billigt. Dessutom har jag fått pengarna tillbaka varje gång jag klagat, utan att ens behöva returnera varan, säger Tove. Hur resonerar du kring miljöaspek­ten?

– Jag tänker inte så mycket på det för sådana här smågrejer. Större saker köper jag ofta begagnat, som mina möbler, akvariet och terrariet.

I perioder har Tove Söderström * Flera säljare har samma varor, så ta inte första bästa utan kolla runt och jämför. Glöm inte att kolla vad slutpriset inklusive frakt blir.

* Läs recensione­rna!

* Var noggrann med att kolla mått och material.

* Vissa saker luktar starkt, tänk på det om du beställer exempelvis till en bebis.

* – Elektronik, speciellt med lysdioder, är det som hållit sämst för mig, säger Tove. på eget bevåg haft köpstopp från internetbu­tiken. I dag har hon hävt förbudet men handlar mindre än förr.

EFTER ÅRSSKIFTET KOMMER kinesiska webbutiker sannolikt få högre portokostn­ader. Om det innebär höjt pris för konsumente­n tror Tove att hon kommer beställa färre ”slit och släng”-produkter.

– Men inte de som är halvdyra, för de är ändå billigare än i någon svensk butik, säger hon.

Utbudet på sajten påverkas inte heller av modenycker i samma utsträckni­ng, vilket är bra för den som likt Tove är intressera­d av specifika nischer.

 ?? Bild: ANNA VON BRÖMSSEN ?? mig kostade 18 kronor”, berättar Tove Söderström. Förutom de billiga priserna är utbudet mindre påverkat av modenycker, menar hon.
Bild: ANNA VON BRÖMSSEN mig kostade 18 kronor”, berättar Tove Söderström. Förutom de billiga priserna är utbudet mindre påverkat av modenycker, menar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden