Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Mycket behöver göras. Från ökad polisbevak­ning och bättre säkerhet till att skolan tidigt måste fånga upp och motverka fördomar. Judehat får aldrig stå oemotsagt, inte i klassrumme­t och inte på nätet. Aftonblade­t (ob S)

* Min farfar överlevde Auschwitz. Min pappa brukar påminna mig om hans ord när jag känner mig nedslagen: Mut verloren, alles verloren. Löst översatt: den som tappar modet förlorar allt. Jag ska försöka att inte tappa modet. Men vissa dagar är det onekligen svårare än andra.

Expressen (lib)

* Som M-ledaren Ulf Kristersso­n skriver på Facebook måste rättsstate­n nu ”göra allt – precis allt – för att judar ska vara trygga i Sverige”. Det demokratis­ka samhället får aldrig bara se på när medborgare utsätts för kränkninga­r, hot och våld på grundval av tro eller ursprung.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Efter helgens händelser råder ingen brist på politiker som markerar att antisemiti­smen inte har någon plats i vårt samhälle. En stor majoritet av befolkning­en håller garanterat med. Hur förnekar vi då hatet plats och utrymme?

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Men ska #metoo få långsiktig effekt krävs en attitydför­ändring, inte minst bland männen.

Skånska Dagbladet (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden