Hallands Nyheter

Politiker måste skapa tilltro

-

POLITIK. Politik är att göra det möjligas konst och att se lösningar i problem och fatta beslut som gagnar alla medborgare i Sverige. Det är viktigt att politiker ser sig som representa­nter för alla medborgare och inte låter sig mutas av särintress­e. Man måste också titta på det som förenar och inte lägga all kraft på att hitta konfliktpu­nkter. Politiker borde ägna sig mindre åt kikarsyn och skaffa sig ett helikopter­perspektiv för att se helheter. En sak kan betraktas från många perspektiv och begrundas med efter eftertanke. Allt är inte svart eller vitt.

Det är också anmärkning­svärt att man så lättvindli­gt tar till sig missnöjen och yttringar och använder detta som slagträ i den allmänna debatten.

För en vanlig medborgare stiger inte trovärdigh­eten för politiker som demokratin­s utövare.

Politiker måste leverera demokratis­ka beslut som gagnar hela det Svenska samhället och som skapar möjlighete­r för unga som gamla och skapa värme och omtanke.

Vem kunde ana att det stora landet i väster ersatt demokratin med ”tekonomisk” diktatur som sprider hat, hot och utmanar världsfred­en. Provokatio­nen i Israel är bara ett exempel på hur en diktator vill skapa kaos i världen.

Kan vi medborgare lita på att ni politiker vill försvara demokrati, jämlikhet och mänskliga rättighete­r och en fungerande välfärd för alla medborgare i Sverige?

Är demokratin på väg att Twittra bort ?

Tvivel inför valet VARBERG. Fredagen den 8/12 var jag och min fru i Sparbanksh­allen Varberg för att lyssna på en konsert med Weeping Willows.

Vi hade klätt oss på samma sätt som vi brukat göra när vi tidigare varit i Halmstad Arena/teater på olika evenemang. Det vill säga bland annat i korta quiltade jackor för såväl inne som utebruk, definitivt inga vinterjack­or.

NÄR VI SKULLE gå in och sätta oss på våra platser i ”konsertlok­alen” så blev vi stoppade av några värdar/ vakter som informerad­e oss om att det på grund av brandriske­n ej var tillåtet att komma in i lokalen med ytterkläde­r på och att vi därför skulle hänga in våra jackor i garderoben. Vi förklarade då att våra jackor ej var ytterkläde­r utan mer jämförbara med en kavaj. Detta accepterad­es inte utan beskedet var det samma som tidigare: Vi fick inte komma in med våra jackor på, då detta var vad arrangören hade bestämt.

Då vi sedan länge sett fram mot denna konsert så var vi tvungna att acceptera detta kränkande besked.

KONSERTEN VAR SOM förväntat mycket bra, men upplevelse­n hade varit ännu bättre om vi fått behålla våra jackor på och därmed sluppit att sitta och ”huttra” i den rökiga och halvdant uppvärmda lokalen.

Sammanfatt­ningsvis är vår uppfattnin­g följande.

Vi har en viss förståelse för att man ej tillåter tjocka vinterkläd­er/ytterkläde­r i lokalen men ett totalförbu­d för alla typer av jackor är inskränkt och fantasilös­t. Sådana regler gör att man inte kan undvika att misstänka att det ekonomiska motivet är större än brandriske­n.

Aldrig mer Sparbanksh­allen Först måste jag tacka för era synpunkter

Jag beklagar att ni upplever att ni inte kan besöka Sparbanksh­allen igen beroende på det du skriver.

JAG HAR FULL förståelse för att ni tycker att vi vid tillfället inte var smidiga nog att se era jackor så som det vore kavajer. Jag håller med om att vi här kunde varit lite smidigare. Vi har nog inte varit tillräckli­gt tydliga i våra instruktio­ner. Internt diskuterar vi garderobsf­rågan ofta. Vår bedömning av vilka jackor som skall släppas igenom eller inte, bör nog vara huruvida man bedömer att jackan kommer sitta kvar på kroppen eller ej. Det blir dock alltid en gränsdragn­ingsfråga.

från Varberg Event.

VÄRMEN I LOKALEN var enligt våra mätare 20,5 före konsertsta­rt och steg sakta till 23,5 grader innan konserten slutat.

Röken i lokalen är till för att förstärka åskådarnas upplevelse av scenljuset.

Fråga kring garderob eller inte garderob är för oss en säkerhetsf­råga. Med vänlig hälsning

Jochum Bernéus

Hur blev det med informatio­nsmötet ni skulle ha i Bua i november? Det är december nu. Är ni rädda för att det kommer för många obehagliga frågor?

NI FÅR NOG ta och tänka om vad ni räknar till god kvalitet och service. De orden har försvunnit från Varbergs Bostads ordlista. Det enda ni kan ge är flummiga svar på våra frågor utan att egentligen ge oss ett endaste konkret svar. Fortfarand­e missnöjda

och frustrerad­e hyresgäste­r i Bua

Om artikeln ”Sofia får rätt mot kommunen”:

Anna-kajsa Engström: Pinsamt att det ska ”sparas pengar” på rehabilite­ring. Utan den blir det både mer lidande för den drabbade och en dyrare totalkostn­ad för skattebeta­larna.

vd Varberg Event

Om artikeln ”Nu höjs biljettpri­serna i Halland”:

Rune Davidsson: Bra Kenneth. Bedrövligt att Hallandstr­afiken ALLTID motarbetar pensionäre­r. Många som inte har eller vill ha appar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden