Hallands Nyheter

Tre män åtalas för inbrott i Rolfstorp

- JENNIE PERSSON

”En av männen erkänner den grova stölden, de andra två förnekar.”

De tre männen som tog sin in i en bostad i Rolfstorp och orsakade fullt pådrag i området åtalas nu för grov stöld.

Den 3 november satte sig tre män i en bil för att åka till Rolfstorp. Väl där bröt de upp ett fönster till en bostad och tog sig in. Enligt åtalet som kom på tisdagen ska männen ha tagit flera flaskor alkohol, cigarettet­uier, parfymer, en klocka, skönhetspr­odukter, knivar och väskor ur bostaden. Det samlade värdet på de stulna sakerna är cirka 20 000 kronor.

DEN AKTUELLA DAGEN tillkallad­es polis och polishunda­r till Rolfstorp och en helikopter cirkulerad­e över området i jakten på de misstänkta inbrottstj­uvarna.

Flera vittnen har i förhör berättat att de under dagen sett männen runt bostaden samt i området kring Rolfstorp. I förundersö­kningsprot­okollet berättar en av hundförarn­a att han fått uppgifter om att två män setts i närheten av bensinmack­en i Rolfstorp samt att en man sett två män passera hans bostad i Ugglarp, utanför Rolfstorp.

Hunden sökte upp en av männen, som påträffade­s liggandes i en hage och greps på platsen. Den andra mannen hittades 50 meter bort där han hade gömt sig mellan ett träd och en klippavsat­s. På mannen hittades ett nyckelkort till ett rum på ett hotell i Göteborg.

VID EN HUSRANNSAK­AN av rummet hittades senare den tredje mannen. Inbrottet i Rolfstorp skedde under förmiddage­n och polisen var i området under dagen för att leta. De båda männen greps vid 20.40 på kvällen.

Nu åtalas de tre männen för grov stöld. En av männen erkänner den grova stölden, de andra två förnekar. Två av männen åtalas även för ringa narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden