Hallands Nyheter

Varbergare tar över som ny direktör för Proove

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Företaget Proove, med personal både i Kina och i Falkenberg, får ny vd från årsskiftet. Varbergare­n Anders Håkansson tar över företaget med cirka 50 anställda.

– Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot att få fortsätta jobba med det som Proove har börjat bygga upp, säger Anders Håkansson.

Företaget sysslar främst med mobiltillb­ehör som skal, väskor och telefonlad­dare. Men har också produkter för smarta hem och annan teknisk utrustning.

– Huvudkonto­ret ligger på Vinbergs Hed och där finns alla de centrala funktioner­na som lager, logistik, teknik och it. Sedan har vi kontor i Varberg där de som jobbar för vårt varumärke holdit sitter, säger Anders Håkansson.

HAN HAR PRECIS kommit hem från en företagstr­äff i Kina där han har träffat de 23 anställda som jobbar för Proove i Asien.

– Vi har ett kontor i Shanghai och ett i Hongkong där vi hjälper butikskedj­or att ta fram produkter och utför kvalitetsk­ontroller på både produkter och fabriker.

DEN 1 JANUARI börjar han sin nya tjänst och har nu hunnit träffa sina nya kollegor.

– Det känns bra, vi har ett gott team och det känns som att vi kan få till ett bra samarbete. Men självklart blir det stora utmaningar när man har personal över hela världen.

Anders har tidigare varit delägare och vd för Skullcandy Europe och kommer närmast från en tjänst på Krusell i Göteborg, ett företag som även de sysslar med mobiltillb­ehör.

– Jag hade jobbat i fyra år i Göteborg och träffade Joakim (Andersson, en av Prooves grundare). Vi såg en möjlighet och en lösning som gynnade båda parter. Jag tycker det är ett spännande bolag och jag tror att jag har det ledarskap som kan ta det här framåt. Kan det bli aktuellt att nyanställa?

– Vi har faktiskt en tre-fyra vakanser redan och hoppas självklart på att det skulle kunna bli fler. Det finns planer på att utöka produktion­en på alla håll.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: PRESSBILD ?? MOT NYA UTMANINGAR. Anders Håkansson har tidigare drivit företagen Skullcandy och Krusell.
Bild: PRESSBILD MOT NYA UTMANINGAR. Anders Håkansson har tidigare drivit företagen Skullcandy och Krusell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden