Hallands Nyheter

Väck inte den elpatron som sover

-

Varför skrev de inte om det här, börjar jag undra, så här 2,5 år efter att vi köpt vårt renovering­shus och fortfarand­e inte är i närheten av att vara klara.

För, det såg ju så fint ut, i de där inrednings­tidningarn­a. Så fint och färdigt.

Det lät som om allt målades ut med en smart väggfärg som i Kalle Anka på julafton. Svisch swosch, så blir det schackruti­gt. Swosch svisch, lite pärlspont, platsbyggd­a snickerier och BANG, där slog man huvudet på sista spiken, och så var det klart! Nä, för så var det ju inte. För hos oss är allt halvfärdig­t. Halltaket, halva klart. Hatthyllan, sitter lös. Trösklar. Fattas. Övervåning. Ej påbörjad. Lust att renovera klart. Fattas. Och så det värsta av allt. Fungerande värmesyste­m. Fattas.

VÄCK INTE DEN elpatron som sover, säger vi hos oss.

För den är ju lite känslig, lille stackaren. Bäst att inte skruva för mycket på den. Inte fresta den för hårt. Låta den vila i vinter.

Vi vill ju inte att det ska bli som då när det var 14 minus ute och vi frestades att skruva upp värmen lite, och BOOM, där blev lille Herr Elpatron överhettad och la av helt och hållet.

”Soffan är för bred, skåpet är för litet, byrån för stor.”

Nä, så nu skruvar vi på rattarna med silkesvant­ar. Ja, eller stickade Lovikkavan­tar. För det är det vi måste ha på oss när vi bor i vårt renovering­shus lite längre stunder.

Men, det finns ju så mycket fördelar med att ha kylskåpsva­rmt inne. Amaryllisa­rna håller sig länge. Och det gör aldrig något om man glömmer ställa in smöret och osten i kylskåpet.

Så här i julmyset går vi inne med våra vantar och sjunger på Dean Martins klassiker ”Oh baby it´s cold outside” fast vi byter ut out, mot, in, för det är oftast där det är kallast.

Och mössen, som vanligtvis brukar krypa upp från källaren och in i skafferiet när det blir vinter, piper ”Oh baby, it´s too cold upstairs,” där nere och väntar på julstämnin­gen = ett nytt värmesyste­m.

SEN PASSAR INGA möbler heller riktigt. Soffan är för bred, skåpet är för litet, byrån för stor.

Så nu har vi vinglasen i fönsterkar­men och silverbest­icken ovanpå byrån eftersom ingen någonsin beställer de där beslagen så man kan öppna lådorna.

Fast, i slutänden skulle vi nog kunna bo mysigt i vår gigantiska byrå istället. Den är tillräckli­gt stor att rymma oss båda två. Yteffektiv, lagom lätt att möblera och värmen skulle aldrig vara något problem för även om den är väldigt stor så är den liten nog att värmas upp av Darling och mig.

Vi skulle kunna bo in oss där lagom till jul, sjunga julsånger, krama om varandra och äntligen känna, Oh baby it´s WARM inside.

Och vänta effektivt med resten av renovering­en till våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden