Hallands Nyheter

Ikonen tvingas bort

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

På måndagskvä­llen fick målvakten Peter Dahlberg ett telefonsam­tal han inte ville få. Bois sportchef Kujtim Bala sa att det var slut i klubben.

– Klart jag blev besviken och det är otroligt ledsamt. Det är ju en klubb jag spelat i hela mitt liv. Och de har ju också gått ut och sagt att de värnar om sina egna. Jag tycker att jag är egen.

HAN HADE PRECIS lagt några av sina barn när vi får tag i honom.

– Jag kunde inte somna med dem. Det känns tomt i huvudet. Jag vet inte vad jag ska göra. Det kommer nog att ta några dagar innan jag fattat vad som hänt.

Ändå hade han en malande känsla om att något inte stod rätt till.

– De har ju inte hört av sig på en och en halv månad så något anande jag. Så har ju Bois fått en ny tränare och han kanske har sina idéer.

Peter Dahlberg fick inte ens ett kontraktsf­örslag att ta ställning till.

–Det är ju bara spekulatio­ner om vad jag kunnat gått med på. Nu blev det inte så.

Peter Dahlberg har gjort 13 säsonger i klubbens A-lag och är alltså uppvuxen i klubben.

– Det är ju min klubb. Har alltid spelat där. Men nu vet jag inte om jag skulle gå och kolla på en Boismatch i morgon faktiskt. Han har fått sig en törn. Men vill fortsätta spela fotboll.

– JAG HAR MINA krokar ute. Men det är också lite upp till min sambo. Och mina barn. Barnen vill nog att jag ska spela i Tvååker för vi bor ju där.

Och förenas med tvillingbr­orsan Joakim.

–Det hade väl varit roligt och konkurrera ut honom, skrattar Peter.

Peter Dahlberg vill fortsätta på hög nivå.

– Jag har bevisat att jag håller. Jag spelade 15 matcher förra året i Superettan.

I år har det varit tuffare. Främst mentalt. Jag har frågat mig om jag ska fortsätta sitta på bänken.

Varbergs Bois sportchef Kujtim Bala gav beskedet på telefon.

– Det handlade om ett rent ekonomiskt beslut. Vi ville visa respekt mot Peter och inte ens lägga fram ett kontraktsf­örslag. För det var så långt ifrån det han haft tidigare, säger Kujtim Han fortsätter: – Jag tror inte folk förstår hur lite pengar Bois har och hur allvarigt det är. Jag sitter här med en budget som vi måste klara och att ta tuffa beslut ingår in mitt jobb.

Med Milos Vrsaljko på kontrakt återstår Joakim Wulff. Blir han kvar? – Det kan jag inte bekräfta. Jag har inte fått tag i Jocke ännu och ska ta det med honom. Så en ny målvakt är på väg in? – Inga kommentare­r.

Moderklubb­en Varbergs Bois gör slut. Peter Dahlberg fick inte ens ett kontraktsf­örlag. –Det är som att få ett krossat Bois-hjärta, säger Peter

”Klart jag blev besviken och det är otroligt ledsamt” PETER DAHLBERG Före detta Bois

 ?? Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? DEPPIGT. Peter Dahlberg fick det trista beslutet att det inte blir någon fortsättni­ng i Bois.
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG DEPPIGT. Peter Dahlberg fick det trista beslutet att det inte blir någon fortsättni­ng i Bois.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden