FRILLESÅS GRIPEN TROLLHÄTTA­N

(1-1)

Två plusgrader i luften. Ösregn på tvären och vattenskvä­tt vid varje bollkontak­t, i klass med när simhoppare gör perfekta landningar i bassäng.

– Det är väl inte helt lätt, men vi är vana. Det är bara gilla läget, sa Calle Johansson.

FRILLESÅS HAMNADE I underläge när Johan Grahn krutade in 1–0 för fjolårets elitseriel­ag Gripen/trollhätta­n på en hörna i 20:e minuten.

– Vi har fått in en känsla, även om vi hamnar i underläge känner vi oss lugna, och vi har styrkan för att kunna vända, fortsatte Calle som sen klev in på allvar i handlingen.

Framspelad av Anton Lööf kvitterade han bara tre minuter senare och sen psykologis­kt viktigt precis innan pausvilan tryckte han in 2–1 i axelhöjd förbi David Erkeborn.

– Klart det var viktigt. Vi fick ju energi av det.

Inför andra halvlek fick arenans vaktmästar­e koppla på en skrapa på ismaskinen för att få utan de värsta pölarna. På ena långsidan behöll publiken paraplyern­a uppe och ut från FBK:S omklädning­srumsfönst­er stirrade lagledaren och Fbkskyttek­ungen Tobias Johansson Dahl och han verkade knappt tro sina ögon.

FBK fick inte behålla sin ledning särskilt länge. 2–2 kom i 48:e minuten när Tony Eklind spelade fram Robin Karlsson som kom fri med Christian Axelsson.

I 55:E MINUTEN stoppades Mattias Johansson bryskt, Frillesås fick straff som Fredrik Brandin sopade på - men Erkenborn fick blixtsnabb­t ut vänsterben­skydd och parerade.

Men bara en kort stund senare drev Fredrik Johansson upp en tjusig solorajd och satte 3–2 sedan Christan Axelsson rullat ut bollen till honom.

Köpings-killen Calle Johansson, som jobbar som säljare på ett företag i Varberg, stängde sedan matchen med sitt tredje mål för kvällen efter Fredrik Åkerlinds frislag. Avslutning­svis ökade Fredrik Brandin och Mattias Johansson på till 6–2.

?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? MOT ELITSERIEN? Frillesås firar en ny seger.
Bild: MATTIAS NILSSON MOT ELITSERIEN? Frillesås firar en ny seger.