Hallands Nyheter

Grönborg ser fram emot mötet med Ryssland

- GÖRAN SUNDBERG TT

Tre Kronors förbundska­pten Rikard Grönborg är taggad inför mötet med Ryssland. – Det blir ett perfekt test för oss, säger han.

Utan Nhl-spelare i OS är Ryssland i mångas ögon favoriten i Pyeongchan­g. Det blir så klart under annat namn – Olympics Athletes of Russia – och med Os-flaggan som fana. För en månad sedan hotade KHL med Os-bojkott, men precis före starten av turneringe­n i Moskva meddelade KHL att man släpper spelare till OS. Sedan tog man tillbaka beskedet och sade att det publicerat­s av misstag. KHL kommer nu inte att ge något besked innan man ser hur många ryska idrottare som i slutändan stängs av från OS, säger ligans ordförande Dmitrij Tjernysjen­ko

I hemmaturne­ringen kommer ryssarna med det bästa nationen har, 15 spelare är hämtade från stjärnlage­t Ska S:t Petersburg och tio från CSKA Moskva. I laget finns profiler som bland annat Ilja Kovaltjuk och Pavel Datsiuk.

Ett hett möte väntar i Moskva på torsdagskv­ällen.

– DET ÄR ett väldigt skickligt lag och väldigt samspelt, samtidigt tror jag vi blir svåra att slå om vi spelar som vi har kommit överens om. Jag tycker det ska bli ett riktigt bra test för att se vilka spelare som vill vara med hela vägen till OS, säger Grönborg. En potentiell Os-final?

– Vi ska inte gå händelsern­a i förväg, men ryssarna är ju Os-favoriter, det är bara att konstatera med tanke på vilken laguppstäl­lning de har.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden