Hallands Nyheter

Det finns flera sätt att tippa på!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

På sidan finns spelmodell­en med tre system och vi använder U 4–3–66 eller ett tipsprogra­m.

Tipstjänst gav 1993 ut en systembok med reducerade system. Boken hade en koppling till systemkupo­ngen och U 4–3–66 var med. Bolaget har bytt namn till Svenska Spel men U 4–3–66 finns kvar.

Ett matematisk­t system med fyra helgardera­de och tre halvgarder­ade blir 648 rader. Det reducerade systemet är på 66 rader. Vilket är bäst? Lägga till två matematisk­a helgarderi­ngar på U 4–3–66 eller spela 648 rader? Reducerade system som U 4–3–66 har alltid en garantitab­ell.

Vid tre rätta U-tips av sju är chansen till 13 rätt 40/192 som betyder 20,8 procent. Vid fyra rätta U-tips av sju

PREMIER LEAGUE

är chansen till 13 rätt 25/129 som 19,4 procent.

Ett reducerat system med fyra helgardera­de och tre halvgarder­ade på 66 rader skulle även kunna konstruera­s där chansen till 13 rätt ligger vid tre rätta U-tips av sex. Chansen till alla rätt skule vara 34 procent vid utfallet på U-tipsen. System går att skapa med ett tipsprogra­m om man vill. Det är användaren av programmet som bestämmer villkoren för systemet. Det krävs ingen utskrift av systemet till kupong utan allt förs över som en fil till spelbolage­t.

Manchester C har besegrat Manchester U och Chelsea på bortaplan och Liverpool samt Arsenal på Etihad Stadium. Vinst även mot Tottenham förstärker bilden av den överlägsen­het som City besitter. Om laget med Sergio Agüero (bilden) kan spela på den här nivån framöver kommer sluttabell­en att vara helt unik. Tottenham har Davinson Sánchez avstängd. Abc-systemet spelas med 1X.

Arsenal– Newcastle

Arsenal har totalt släppt in sex mål hemma mot United och Leicester. Mot de övriga sex motståndar­na har laget hållit nollan fem gånger. Motiv för spikvalet mot Newcastle ligger här.

Brighton– Burnley

XBrighton har vinster mot Newcastle, West Bromwich, West Ham och Swansea. Ska nykomlinge­n fixa nytt kontrakt kan dessa resultat bli avgörande. Burnley är klart svårspelat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden