Hallands Nyheter

Fortsatt ja till konsert i parken i sommar

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Förvaltnin­gen är tydlig och nämndens ordförande är tydlig – Societetsp­arken ska inte rymma stora konserteve­nemang. Men beslutet är skjutet på framtiden. Det blir aktivitet som vanligt i år.

Societetsp­arken ska rustas upp och som HN har rapportera­t tidigare finns ett förslag från hamnoch gatuförval­tningen om hur den upprustnin­gen ska gå till. Förslaget förespråka­r en park som går hand i hand med Societetsh­uset och kurortsliv­et med aktivitete­r som tennis, minigolf och mindre konserter.

PÅ SENARE ÅR har större konserter arrangerat­s i parken vilket har slitit på bland annat gräs och rabatter. Ska större konserter arrangeras i framtiden krävs troligtvis en ny större permanent scen, eller nya typer av gräsytor som tål den belastning som de tillfällig­a scenbyggen­a för med sig.

– Det är en fråga som varit med hela tiden om man ska tillåta större evenemang eller om det finns andra platser som lämpar sig bättre, har hamn- och gatuförval­tningens chef Henrik Petzäll tidigare sagt i en intervju med HN.

Tobias Carlsson (L) som är ordförande i hamn- och gatunämnde­n har varit tydlig med att han och Liberalern­a vill att Societetsp­arken ska fortsätta att vara en park i kurortstra­dition med inslag av engelsk park, med plats för mindre konserter och evenemang av typen nationalda­gsfirandet. Men han har efterfråga­t en bred debatt i ämnet och så blir det nu.

NÄR VARBERGS KOMMUNS budget för 2018 och framåt nyligen klubbades fanns inga pengar avsatta för Societetsp­arkens upprustnin­g. Hamn- och gatunämnde­n har fått i uppdrag att ”säkerställ­a att större scenframtr­ädanden kan arrangeras i staden innan investerin­gsmedel får tas i anspråk”, står det skrivet i budgetdoku­mentet.

– Det finns ett förslag men politiken vill invänta en större samordning, hur vi ska ha det med konserter. Där är vi inte än, säger förvaltnin­gschef Henrik Petzäll på hamn- och gatuförval­tningen.

Kultur- och fritidsför­valtningen har ansvar för scenen i Societetsp­arken men det är hamn- och gatuförval­tningen som ansvarar för gräsmattor och plantering­ar som ofta blir förstörda av större evenemang. Så än så länge kan man fortsatt arrangera stora konserter i Societetsp­arken?

– Vi väntar på besked från politiken. Det ska diskuteras hur det ska bli med framtiden och Societetsp­arken. Vi vill också ta initiativ och bjuda in till ett sådant samtal, så att vi kommer vidare. Till dess fortsätter vi som det har varit, säger Henrik Petzäll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden