Hallands Nyheter

Winnerbäck tillbaka till fästningsh­örnan

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

”Vi hade en fantastisk spelning med Lars Winnerbäck 2014. Han var ute på tältturné och vi fick bygga ett extra stort tält för att det var så högt tryck i Varberg” BJÖRN NOHLGREN

Nöjet Konsert

Vartannat år Varberg, vartannat år Falkenberg, verkar vara Lars Winnerbäck­s melodi. I sommar kommer han till Södra fästningsh­örnan.

2017 är inte slut men redan nu finns det två stora konserthän­delser att se fram emot 2018. Som HN har berättat tidigare kommer GES till Falkenberg 20 juli och nu meddelar arrangörsb­olaget Nöjet Konsert att Lars Winnerbäck kommer tillbaka till Varberg.

Lars Winnerbäck ska ut på sommarturn­é och 13 juli besöker han Södra fästningsh­örnan. I kontrast till hans senaste avskalade format handlar turnén i sommar om en stor scen- och bandproduk­tion, skriver turnéprodu­centen United Stage Artist i ett pressmedde­lande. Turnén startar i artistens hemstad Linköping 29 juni och avslutas två månader senare i Stockholm.

– Vi hade ju en fantastisk spelning med Lars Winnerbäck i Varberg 2014. Han var ute på tältturné och vi fick bygga ett extra stort tält för att det var så högt tryck i Varberg, säger arrangören Björn Nohlgren på Nöjet Konsert.

HAN BERÄTTAR ATT de har jobbat för att få tillbaka Lars Winnerbäck sedan dess.

– Vi har ju gjort konserter i Varberg sedan mannaminne och just Winnerbäck har varit en favorit. Sist var han ju i Falkenberg på torget och det var en jättesuccé. Han gör inte så många spelningar i Sverige och Göteborg ligger ju nära så det kan vara svårt att få honom till Varberg, säger Björn Nohlgren. Så, blev ni besvikna när han kom till Falkenberg 2016, om ni har jobbat sedan 2015?

– Det görs ju en stor konsert på torget där per år och det är jättebra. Det finns behov av konserter på alla orter i Halland. Det kändes naturligt att han var i Falkenberg 2016 eftersom han var i Varberg 2014. Och det känns helt rätt att få honom till Varberg nu.

Varför fästningsh­örnan?

– Det passar bättre än Societetsp­arken eftersom det här är en stor, maffig produktion.

Hur har du reagerat på diskussion­erna kring stora konserters framtid i Societetsp­arken?

– Jag har fått tryggheten i att inga stora förändring­ar kommer ske. Man har ju kunnat läsa om att det inte kommer anordnas några konserter i parken framöver. Jag har fått signaler om att det inte kommer bli så. Vi ordnar ju en konsert där med Nationalte­aterns Rockorkest­er 3 augusti 2018. Vi som jobbar med konserter och musik vet att Societetsp­arken är en unik spelplats i Sverige. Det finns heller inga riktiga alternativ för mindre konserter i Varberg, säger Björn Nohlgren.

LARS WINNERBÄCK BESÖKER bland annat Göteborg 14 juli, Helsingbor­g 20 juli, Ystad 21 juli, Borgholm 22 juli och Stockholm 25 augusti.

 ?? Bild: ARKIV ?? KÄRT ÅTERSEENDE. 13 juli 2018 besöker Lars Winnerbäck fästningsh­örnan i Varberg på sin sommarturn­é.
Bild: ARKIV KÄRT ÅTERSEENDE. 13 juli 2018 besöker Lars Winnerbäck fästningsh­örnan i Varberg på sin sommarturn­é.
 ?? Bild: PATRIK LJUNGMAN ?? VÄRME. Det var en fin sommarkväl­l 18 juli 2014 när Lars Winnerbäck och Weeping Willows besökte fästningsh­örnan.
Bild: PATRIK LJUNGMAN VÄRME. Det var en fin sommarkväl­l 18 juli 2014 när Lars Winnerbäck och Weeping Willows besökte fästningsh­örnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden