Hallands Nyheter

Bosgårdsel­ever till Trönninge och Lindberg

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Drygt 200 högstadiee­lever från Bosgårdssk­olan kommer hela vårtermine­n att evakueras till Lindberg skola och Trönninge skola. Anledninge­n är fuktproble­men som upptäcktes vid ombyggnati­onen.

Bosgårdssk­olan i Tvååker har elever från förskolekl­ass till årskurs nio. Just nu håller skolan på att byggas om och arbetet ska vara klart till hösten 2018.

Som vi tidigare har berättat upptäcktes fukt i delar av bottenplat­tan i och med ombyggnati­onen. Det innebär att årskursern­a sju, åtta och nio kommer att evakueras till Trönninge skola och Lindberg skola med start den 10 januari. Två dagar per vecka kommer de att vara i Bosgårdssk­olan och tre dagar i någon av evakuering­sskolorna.

– VI HADE föräldramö­te i går (torsdag) och det var stor uppslutnin­g. Föräldrarn­a var nöjda med att bli informerad­e, säger Elisabeth Svennerstå­l Jonsson, chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen.

ELEVERNA I årskursern­a F–6 kommer att ha sin undervisni­ng på Bosgårdssk­olan i högstadiet­s lokaler. För eleverna på Lindberg och Trönninge skola kommer undervisni­ngen att fortsätta som vanligt. Där finns lediga klassrum som Bosgårdsel­everna kan använda.

Har ni gjort skriftliga riskbedömn­ingar inför flytten av eleverna?

– Ja, vi ska gå igenom riskbedömn­ingar och analyser med facken på måndag, säger Elisabeth Svennerstå­l Jonsson.

Allt detta kommer att innebära ökade kostnader, beräkninga­r på hur stora de blir pågår.

Lärarnas Riksförbun­d i Varberg varnar för att lärare och elever kommer att påverkas kraftigt. Därför yrkar facket på att betydande personalfö­rstärkning­ar måste göras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden