Hallands Nyheter

Källström: ”Är färdig med det här livet”

- HENRIK SKIÖLD/TT

Huvudet har han alltid haft med sig och de där fötterna, helst den vänstra, gjorde honom till en av svensk fotbolls största. Men magen fick ta det svåraste beslutet. Den sade att det var dags att göra något annat.

– Har man den känslan så har man. Jag är färdig med det här livet och med allt vad det innebär, säger Kim Källström, 35.

Mittfältar­en bryter sitt kontrakt med Djurgården och slutar med fotbollen.

lägga av kom

TANKARNA PÅ ATT smygande i höstas. De blev starkare och starkare. Motivation­en sviktade, energin var inte längre på den nivå som krävdes för att prestera på den höga nivå han kräver av sig själv.

– Jag har spelat i så många år, kroppen börjar bli sliten. Det är tufft att hitta motivation för att göra det lilla extra man behöver göra. Alla äldre spelare vet att för varje år måste man jobba lite hårdare. Det krävs energi för att köra så mycket som man behöver. Utan motivation, ingen energi. Det blir en ond cirkel.

– JAG KÄNNER att det är bättre att kliva av här. Det är så klart ett beslut som växt fram under hösten, jag har funderat noga. Det är alltid lite vånda när man tar stora beslut i livet men det känns som ett helt korrekt beslut.

– Någon gång tar det alltid slut och mitt slut är här, säger han.

Men när Kim Källström väl gjorde sitt beslut offentligt stockade sig rösten då och då under den känslomäss­iga presskonfe­rensen.

– Det är enormt svårt att kliva, men jag har känt i slutet att det är rätt beslut. Det är den där magkänslan man aldrig kan bestämma över.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? GLITTER. Även ett silver kan glimma, för guldjagand­e Sarah Sjöström.
Bild: PETTER ARVIDSON GLITTER. Även ett silver kan glimma, för guldjagand­e Sarah Sjöström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden