Hallands Nyheter

Tänk på de sjuka vid valet

-

VÅRD. Har för en gångs skull på några månader fått sova en natt mer än 2-3 timmar. Jag brukar sova mindre än så på grund av en obruten vilja att döende och sjuka och deras anhöriga ska ha rätt till det som står i kommunens och regionens egna dokument.

Nu startar nästa fas. Den fas där jag vill få de styrande i Varberg och Region Halland att se till att det finns ekonomiska och personella resurser i budgeten för att kunna ge medborgarn­a det de har rätt till. Här får man nog inför valet 2018 som medborgare tänka till i valsituati­onen på vilka man kan lita på. Att det finns en äldreboom och ett stort behov av sjukvård och avancerad sjukvård i hemmet i Halland är inget nytt, men tydligen är det samma borgerliga konstellat­ion + Miljöparti­et i både Region Halland och Varbergs kommun. Så jag är inte förvånad över att socialförv­altningen i Varberg är underfinan­sierad i förhålland­e till befolkning­sstrukture­n och dess behov av vård och omsorg.

Hur många sköterskor skall kommunen knäcka inom hemsjukvår­den och hemtjänste­n och hur många omsorgsbeh­övande och sjuka i dödens väntrum skall behöva lida på grund av besparinga­r/ minskade resurser per befolkning behov? Men bryr sig Alliansens och Miljöparti­et de gröna i Varberg om detta eller fortsätter karusellen i haveriets tecken? Jag undrar just det när jag i dag läser skälen till avslag på en begäran om insats för en gravt sjuk. Behovet ifrågasätt­s inte, men avslag av kostnadssk­äl.

Så tänk på ditt väl 2018, när drabbas du, och hur?

Kjell-erik Karlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden