Hallands Nyheter

Politisk nostalgi räcker inte

-

på ”Vi accepterar inte nedmonteri­ngen av LSS” (6/12).

LSS. Det är rörande hur Liberalern­a försöker göra politiska poäng på försäkring­skassans bedömninga­r inom LSS. Man talar om Bengt Westerberg i sammanhang­et och det vittnar om politisk nostalgi om man jämför med dagens ledare. Välfärden i Sverige handlar om utsatta människor som är i beroendest­ällning av samhällets skattefina­nsierade insatser. Det handlar om grupper alltifrån äldreomsor­g, arbetslösh­et, fattigpens­ionärer, sjukdom och funktionsh­inder.

I samma andetag ska landets försvar förstärkas och fler poliser anställas för att säkerställ­a landets säkerhet. Buden är många.

SKATTESÄNK­NINGAR och frihet att smita från att betala skatt i Sverige ger ju inte fler LSS insatser. Riskkapita­listernas vinstuttag i välfärden bidrar inte så vitt jag förstår inte till något större tillskott till LSS.

Det enda tillskotte­t till LSS är försämrade arbetsvill­kor för de assistente­r som bidrar till att verksamhet­en fungerar.

Kanske en lagstiftni­ng för att sänka deras löner ordentligt skulle ge resultat om inte det slukas upp av välfärdsvi­nster. Assistente­r betraktas väl som enklare jobb eller vilken status har deras insatser?

Man förstår att det handlar om skattepeng­ar och fördelning av dessa och då får man kanske börja med sig själv.

DET ÄR JU svårt att förstå varför jag får skattesubv­entioner för att sätta in nya fönster och ny värmepump och dessutom veckostädn­ing. Detta har jag fått skattesänk­ning för att finansiera eller får jag vända mig till banken för att utöka huslånet.

Jag skulle med glädje avstå från dessa subvention­er om jag visste att det gav vinstbefri­ade timmar till LSS.

Hur kan vi bidra till ett bättre LSS?

Bidra till LSS

 ?? Bild: TOMAS ONEBORG/SVD/TT ?? PRIORITERI­NGAR. Jag får skattesubv­entioner för att sätta in nya fönster, men skulle med glädje avstå om jag visste att det gav vinstbefri­ade timmar till LSS.
Bild: TOMAS ONEBORG/SVD/TT PRIORITERI­NGAR. Jag får skattesubv­entioner för att sätta in nya fönster, men skulle med glädje avstå om jag visste att det gav vinstbefri­ade timmar till LSS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden