Hallands Nyheter

HK Varbergs förlustfri­a svit tog slut borta mot Kungälv.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

I tretton matcher höll HK Varberg en vacker nolla i förlustkol­umnen. Men i den fjortonde sprack det. I sista matchen innan juluppehål­let, till på köpet.

Inte den julklapp som Hkv:arna ville ge varandra...

– Vi fick det inte att stämma, erkände tränaren Hasse Karlsson. Det som vi har haft med oss i tidigare matcher, det hade vi emot oss i dag.

HKV har flera gånger visat sin styrka i andra halvlek och det såg nästan ut att bli en liknande upphämtnin­g mot Kungälv.

EFTER ATT HA legat under målmässigt under hela första halvlek och en bra bit in i andra var Varberg ikapp och förbi när man vände 17–13 till 18–19.

– Då kändes det absolut som vi var på gång , men på det hela taget bommade vi för mycket i våra avslut, sa HKV:S tränare.

Tre missade straffar sved en del. Och Dante Lindéns läge till kvittering i slutminute­n, där bollen i stället rammade stolpen, var heller inte välkommen.

– Det gav Kungälv chansen att spela av den sista minuten, så vi fick aldrig någon mer chans, suckade Hasse.

Det var svängigt i slutet. 18–19 blev till 21–19 för Kungälv. 23–21 för hemmalaget kvitterade­s till 23–23 efter mål av Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson.

Sedan kvitterade Jacob Friberg till 24–24 med sitt enda mål för dagen, men hemmalaget­s Jonathan Wikmans 25–24 blev segermål.

– Vi bryter inte ihop, men är besvikna. Det här gänget vill vinna alla matcher, sa Hasse Karlsson.

DET BLIR HAN som tar sig an videotitta­ndet av matchen.

– Kanske inte i kväll, men ganska snart, säger han. Det finns alltid detaljer som man kan förbättra.

HKV tränare på även nästa vecka, sedan kommer spelarna att få julledigt. Men någon total lättja erbjuds inte.

– Individuel­l träning gäller, påpekar tränaren.

SERIEPROGR­AMMET BERÄTTAR att kommande match ska vara Amo hemma den 7 januari. Men Hasse Karlsson slänger in en brasklapp.

– Den kan bli uppskjuten. Amos målvakt lär ha uppdrag för Kosovos landslag.

??  ??
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? STOPP. Det blev ingen fjortonde match utan förlust för HK Varberg och lagkapten Tobias Bengtsson.
Bild: MICHAEL ERICHSEN STOPP. Det blev ingen fjortonde match utan förlust för HK Varberg och lagkapten Tobias Bengtsson.
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? KOSTSAMT. HK Varberg missade tre straffar under matchen, här är det Daniel Lindroos som kommer till korta från sju meter.
Bild: MICHAEL ERICHSEN KOSTSAMT. HK Varberg missade tre straffar under matchen, här är det Daniel Lindroos som kommer till korta från sju meter.