Hallands Nyheter

Warberg föll tungt mot Karlstad i viktig bottenmatc­h.

- INNEBANDY: SSL SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Det är två lag som vill mycket men som inte värderar situatione­rna bra. En sådan här match kan verkligen gå hur som helst”

PATRIC LÖFBORG

Två snabba mål och Warberg var på segerjakt. Då avgjorde Karlstad med en kontring. – Vi måste bli bättre på att trycka till i det läget, sa tränaren Patric Löfborg.

Therese Arneson och Jenny Dahl hade med var sitt mål sett till att Warberg på 25 sekunder gått från två måls underläge till 4–4 med åtta minuter kvar att spela. Warberg var på väg att vända en viktig bortamatch mot en bottenkonk­urrent, men gick bet.

– Vi får inte den effekten vi önskar i det läget. Karlstad tappade fokus och tålamod, sa Patric Löfborg som ändå fick se sitt lag skapa flera bra chanser att avgöra.

– Vi skulle ha avgjort matchen där, men i stället åker vi på en kontring, Kanske om vi hade varit lite kallare så hade vi sprungit i från där.

DET VAR ANNARS en typisk match mellan två lag med sargade självförtr­oenden. Slarv och misstag avlöste varandra.

– Det är två lag som vill mycket men som inte värderar situatione­rna bra. En sådan här match kan verkligen gå hur som helst, sa Löfborg.

Warberg skapade väl så mycket som hemmalaget matchen igenom, men Karlstad var effektivar­e när läget uppstod.

– Vi var inte riktigt på tårna, vi låg långt ifrån i markerings­spelet och hade svårt att få tag i dem och då får vi inga kontringsl­ägen. När vi har ett bra flyt i försvaret och känner att vi är där, det är ofta då vi gör bra matcher.

Efter att Karlstad kontrade in 5–4 var det dåligt med chanser från Warbergs sida.

– Vi kom aldrig igång igen och skapade bara ett par halvvassa lägen.

I stället kunde Karlstad kosta på sig att missa en straff i matchens slutskede.

VM-UPPEHÅLLET GJORDE ATT detta var första matchen på en månad för Warberg. Men nu kommer julen och med det en ny paus i seriespele­t. Med andra ord, gott om tid att tänka på en revansch.

– En seger här hade varit bra inför uppehållet, det är klart att det känns tungt men vi får försöka vända det till något positivt under uppehållet, avslutade Löfborg.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? INGEN JULFRID. Warberg och Patric Löfborg kan inte njuta av tanken på en seger under juluppehål­let.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV INGEN JULFRID. Warberg och Patric Löfborg kan inte njuta av tanken på en seger under juluppehål­let.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden