Hallands Nyheter

S-politiker vill se fler pappagrupp­er

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Det behövs fler pappagrupp­er i Falkenberg­s kommun. Det tycker Gabriella Geertinger (S) som nu hoppas kunna väcka frågan till liv.

I Falkenberg finns i dag en pappagrupp som drivs på ideell basis. Det vill socialdemo­kraten Gabriella Geertinger ändra på – hon vill se fler pappagrupp­er i kommunen. I en motion skriver hon bland annat att ”trots ansträngni­ngar finns det fortfarand­e en snedfördel­ning i hur föräldrale­digheten delas upp mellan föräldrarn­a”.

– Jag skrev motionen efter kontakt med den befintliga pappagrupp som finns i dag. Där har uppslutnin­gen varit väldigt bra som jag har förstått det och det visar ju bara att det uppenbart finns ett behov av att den här typen av grupper, säger hon.

Enligt Gabriella Geertinger så utgörs 93 procent av föräldragr­uppernas besök på bvc av kvinnor.

– Andelen män som är föräldrale­diga ökar och jag hoppas att papporna kommer att utgöra en större del av föräldragr­upperna. Jämställdh­etsfrågan överlag är väldigt viktig, säger Gabriella Geertinger.

Hon vill att det inom en snar framtid kan öppnas fler familjecen­traler utanför centrala Falkenberg, till exempel i Ullared.

Utöver det är förhoppnin­gen med motionen att barn - och utbildning­snämnden ska anställa en person som jobbar med den här typen av frågor.

– Ett alternativ hade varit att anställa en person som kan driva de här frågorna på ett organisera­t sätt. För i dag upplever nog många män att föräldragr­upperna inte är ett naturligt forum att vistas i. Jämställdh­eten har kommit långt men kanske inte så långt som vi önskat, säger Gabriella Geertinger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden