Hallands Nyheter

Bois byter träningsti­d

FOTBOLL: LAGET VILL KUNNA SPARA PENGAR Varbergs Bois gör ett trendbrott när det gäller sina träningsti­der. I fortsättni­ngen kommer laget träna eftermidda­g i stället för förmiddag. Man vill frigöra arbetstid för sina spelare.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

– Det är för att göra det möjligt för de som vill jobba extra att ha den chansen helt enkelt, säger sportchefe­n Kujtim Bala.

Joakim Persson befinner sig på semester men Bois-tränaren har ändå hunnit skicka träningspl­aneringen för januari till Kujtim Bala. Och det blir en rejäl omställnin­g.

– Det blir måndag till torsdag klockan fyra och halv fem på fredagar. Spelar vi match lördag kommer vi vara lediga på söndag och har vi match söndag blir det kanske ledigt mitt i veckan i stället.

Många spelare har nåtts av träningsti­dsomlägget.

– Inte alla, men de flesta. Vi kommer att gå ut med den informatio­nen sedan, säger Kujtim Bala som förstås berättat det för alla nyförvärv som han hittills har plockat till Varbergs Bois FC.

DEN STORA ANLEDNINGE­N är att i möjligaste mån minska kostnader för föreningen.

– Framför allt har vi en tuff ekonomisk situation. Ibland kan vi inte betala spelare det vi hade önskat kunna betala dem. Då får man se till att göra det möjligt att de kan tjäna in extra tusenlappa­r för de som vill, förklarar Kujtim Bala. Hur många heltidsspe­lare har ni?

– Väldigt svårt att säga. Ingen kanske, det beror helt på. Vi kommer inte att stoppa om de jobbar förmiddag. Vi har bara ett krav, att de får gå i tid från arbetet så de kan käka och vila upp sig inför träningen. Kujtim fortsätter: – Jag skulle gissa på att de lite yngre grabbarna har det tryggt. De har inte mycket mer än fotbollen som ansvarsomr­åde. Sedan har vi ett gäng äldre som behöver få ihop det med sambo/fru. Det beror mycket på vem spelaren är och i vilken ålder han är i.

ANFALLSSTJ­ÄRNAN Gabriel Altemark Vanneryr tillhör kategorin som har ett civilt jobb vid sidan av fotbollen. Han jobbar som polis och skiften är eftermidda­gar fram till sen kväll. Det ställer till det en aning.

– ”Gabbe” vet var vi står och han vet att vi vill ha honom. Han är viktig för oss, så jag hoppas det går att lösa med hans jobbsituat­ion. Det enda jag vet är att det bästa för ”Gabbe” är om vi hade tränat förmiddag, för då hade han kommit iväg till arbetet. Men jag vet hur sugen han är på att spela fotboll och jag tror inte det kommer vara något problem. Vi får vara behjälplig­a och se till så han håller sig fräsch och jag vet att ”Gabbe” inlett diskussion med vår huvudträna­re (Joakim Persson). Har ni satt någon tidsgräns angående honom?

– Så klart skulle vi gärna vilja ha svar, annars måste vi gå vidare i vår process. Men på det sättet är vi klara med ”Gabbe”. Det är mer hur vi löser helheten runtomkrin­g. Det känns ändå som han kommer vara kvar, hoppas vi i alla fall.

Klubben har erbjudit Altemark Vanneryr ett ettårskont­rakt att ta ställning till.

”Det är för att göra det möjligt för de som vill jobba extra att ha den chansen helt enkelt.”

KUJTIM BALA sportchef

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? SKRIVER HAN PÅ? Gabriel Altemark Vanneryr har ännu inte skrivit på nytt kontrakt med Bois.
Bild: MATHIAS BERGELD SKRIVER HAN PÅ? Gabriel Altemark Vanneryr har ännu inte skrivit på nytt kontrakt med Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden