Hallands Nyheter

Ny bad- och simanläggn­ing på gång

-

till ”Badsugen elev” (18/12).

elev på Falkenberg­s Gymnasiesk­ola

VARBERG. Vad roligt att du skrivit en insändare om något som engagerar dig och dina kompisar. Jag hoppas fler ungdomar gör som du! Du skriver att kommunen borde bygga ett nytt äventyrsba­d för att slippa åka till andra kommuner och bada. Dessutom föreslår du både plats och finansieri­ng. Ibland har man tur, för i kommunen tänker vi precis på samma sätt!

KOMMUNFULL­MÄKTIGE har redan beslutat om att bygga en ny bad- och simanläggn­ing på Håsten. Anläggning­en kommer att innehålla en 50-metersbass­äng, en multibassä­ng, en relaxavdel­ning, ett gym, en kafeteria och ett aktivitets­bad. Aktivitets­badet är tänkt att innehålla olika spännande bassänger och attraktion­er, så som äventyrsba­ssäng, varmbassän­g och småbarnspo­ol, samt två till tre vattenruts­chkanor.

Precis som du skriver kommer en ny anläggning att kosta mycket pengar och i detta fall har kommunen avsatt 367 miljoner kronor för bygget. Din idé om att hitta sponsorer, som kan bidra till att göra det billigare, tycker jag är mycket bra. Den tar vi med oss!

Så till det som är jobbigt med projektet. För att kunna bygga den nya bad- och simanläggn­ing kommer vi att behöva riva den befintliga simhallen på Håsten. Den rivningen startar efter sommaren 2018 och sedan kommer det att ta drygt två år att bygga den nya.

VÅR NYA ANLÄGGNING ska stå klar för invigning i januari 2021 och fram till dess kommer alla badsugna att få använda sig av Veddige simhall och Simstadion eller fortsatt besöka grannkommu­nerna. Jag hoppas dock att du och dina kompisar blir nöjda när den nya badoch simanläggn­ingen är klar och att ni kommer att besöka den ofta. ordf. kulturoch fritidsnäm­nden Varbergs kommun

 ?? Bild: SKISS/NORCONSULT ?? NY SIMHALL. Den nya bad- och simanläggn­ingen på Håsten kommer att innehålla en 50-metersbass­äng, en multibassä­ng, en relaxavdel­ning, ett gym, en kafeteria och ett aktivitets­bad.
Bild: SKISS/NORCONSULT NY SIMHALL. Den nya bad- och simanläggn­ingen på Håsten kommer att innehålla en 50-metersbass­äng, en multibassä­ng, en relaxavdel­ning, ett gym, en kafeteria och ett aktivitets­bad.
 ??  ?? Christofer Bergenbloc­k (C)
Christofer Bergenbloc­k (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden