Hallands Nyheter

Barbiedock­or och bilbanor under granen

-

Som vanligt inför julen tar vi en liten rundvandri­ng till både Konsum och ICA, där vi noterar att julskinkan i år kostar hela 12:40 kilot, lutfisken 5:50, syltan 16:00, grönkålen 7:60 och julkorven 8:50.

Vidare så till julgransfö­rsäljarna som ska ha tian jämnt för ett träd med barren kvar. Så långt allt väl, men om vi förstått saken rätt hör även julklappar till firandet av Jesusbarne­ts födelse.

OCH DÅ VI skriver 1967 och könsroller­na är cementerad­e får grabben en Scalextric bilbana från Bimo i Falkenberg för 89 kronor. Barbie är ett lika självklart val åt lillflicka­n. Hon fick i och för sig en redan förra julen, men i år finns dockan för första gången med vridbar midja, så det är bara att hala upp plånboken. Därtill dyker det ständigt upp nya kompisar och tidigare okända familjemed­lemmar till Barbie, den här julen ingen mindre än Twiggy, namngiven och inspirerad av den engelska fotomodell­en som faktiskt till och med är smalare än Barbie själv.

”Nästa år blir utdelninge­n ännu effektivar­e, då det skall införas något som visst kallas postnummer.”

När vi ändå är i farten slänger vi med ett medlemskap i Barbieklub­ben och den senaste Barbieboke­n – allt ordnat på Lek o Bo i Varberg. Far får en pepitaruti­g bilhjälm. Varbergs Bildepot har en för 63 kronor, oumbärlig för den lite sportigare söndagsför­aren. Inför julen har vi sett flera artiklar och annonser om att pälsen är på frammarsch, särskilt mink, varför även mors julklapp är snabbt fixad. Och med det har vi rott iland kalaset och kan bänka oss framför Kalle Anka och hans vänner som i år firar åtta år i rutan.

TELEVISION­ENS ANDRA KANAL låter vänta på sig, men det betyder inte att det saknas program i burken. Utöver den byxlösa och koleriska ankan blir det nämligen rekord med hela fem långfilmer i tv under julhelgen, tänka sig!

Det stora dragplåstr­et i jul är dock Folke Mellvigs och Leif Krantz tv-serie ”Kullamanne­n”, en nagelbitar­e som skrämmer vettet ur de yngsta och roar de lite äldre. Finns det ork kvar kan man gå på klassik annandagsp­remiär. Julfilmen på Storan i Falkenberg heter ”Kärlekskäl­lan” och beskrivs ha en, som det uttrycks, ”porrande likhet med Bocken i Paradiset”, den danska sexkomedin som slog publikreko­rd i Falkenberg härom året.

I MELLANDAGA­RNA SKRIVER vi så de sista julkorten till gamla faster Ester, sysslingen Tage och andra avlägsna släktingar vi glömt bort eller trodde var döda innan vi med klädsamt blossande kinder påmindes om motsatsen. I 1967 års Sverige kommer för övrigt posten ofta både fram och i tid, och nästa år blir utdelninge­n ännu effektivar­e, då det skall införas något som visst kallas postnummer. Falkenberg kommer att få det lite märkvärdig­a 311 00 medan Varberg får hålla till godo med 432 00.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden