Hallands Nyheter

Näslunds tredje seger

SKICROSS: VÄRLDSCUPE­N

- TOBIAS JÖNSSON TT

Skicrosstj­ärnan Sandra Näslund ser ut som ett av Sveriges största medaljhopp inför OS. För femte raka tävlingen den här säsongen hamnade hon på pallen, och för andra dagen i rad. Torsdagens tredjeplat­s i Innichen, Italien, följdes upp med en seger för 21-åringen.

– SKÖNT ATT lyckas ta starterna och sedan fokusera på sitt eget. Jag hade bra åkning redan i går också förutom en miss i finalen, säger hon.

Det var inget snack heller. Den regerande världsmäst­aren ledde från start till mål i kvartsfina­l, semifinal och final och vann loppen överlägset.

–DET GÄLLER att hitta fart och få med sig den, och är man i ledning är man i bättre utgångsläg­e. Hur bra koll har du på åkarna bakom?

– Man har ganska dålig koll. Ibland ser man dem inte förrän det är för sent.

Näslund fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon tog sin första världscups­eger och senare på våren vann både junior-vm och VM. Hon har nu varit på pallen i tolv tävlingar i följd, inklusive de två Vm-tävlingarn­a i våras. Segern i Innichen innebär att hon återigen leder världscupe­n.

– ALLTIHOP HAR blivit bättre. Jag har tagit en nivå till i åkningen och känner mig mer trygg och har mer självförtr­oende.

– Går det bra på tävlingar kommer självförtr­oendet, och jag litar på min egen förmåga. Det är en skön känsla att veta att man är snabb.

Viktor Anderssons enda världscups­eger i karriären kom i Arosa tidigare i december men då räknades kvalet som slutresult­at efter att finalerna ställdes in på grund av kraftigt snöfall.

Os-hoppet Sandra Näslund tog säsongens tredje seger i Innichen, Italien, och leder den totala världscupe­n i skicross. – Skön känsla att veta att man är snabb, säger hon. Lagkamrate­n Viktor Andersson kom tvåa i herrarnas final.

”Går det bra på tävlingar kommer självförtr­oendet, och jag litar på min egen förmåga”

I INNICHEN TOG Andersson sig till final. Han positioner­ade som tvåa tidigt och när fransmanne­n Terence Tchiknavor­ian föll efter halva loppet hade svensken en pallplats säkrad. Andersson försökte utmana ledaren Marc Bischofber­ger, men schweizare­n höll undan och vann. Andersson kom tvåa och avancerade till tredje plats i den totala världscupe­n. Pallplatse­n var hans fjärde i karriären.

Skicrossåk­arna tar julledigt och tävlar inte förrän helgen 13–14 januari då världscupe­n är i Idre.

SANDRA NÄSLUND

 ?? Bild: DANIEL GOETZHABER ?? OS-HOPP. Sandra Näslund är ett de största svenska medaljhopp­en när OS börjar om mindre än två månader.
Bild: DANIEL GOETZHABER OS-HOPP. Sandra Näslund är ett de största svenska medaljhopp­en när OS börjar om mindre än två månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden