Hallands Nyheter

Tuff konkurrens om nya spelare för Gif

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Gif väger lätt när konkurrens­en om spelare är för stor. – Det är inte många spelare vi fått in kan jag säga. Det har varit tufft, erkänner sportchefe­n Fisnik Kameraj.

Giffarna klarade sig ju kvar med ett nödrop i division 2 – tack vare sin målskillna­d. Nu försöker man bygga för säsong två. Men med en massa utgående kontrakt och folk som fortfarand­e inte gett klartecken brottas Fisnik Kameraj med ett svårlagt lagpussel. Frimånaden har varit jobbig.

– Vi har inga stora ekonomiska muskler. Sedan känns det som det är för många division 2-lag runt omkring, plus division 1 och superettan, säger Fisnik som säger att han i dagsläget har ”runt arton” på kontrakt.

– Men sen har vi ju både Muje (Kastrati) och Aloand (Alzahawi) som ska komma tillbaka från sina skador. Vi har lyft upp två juniorer och en femtonårin­g och de är ju också inräknade där. Det är kämpigt, men vi kommer inte att ge upp.

KAMERAJ SÄGER ATT man väntar på svar från Fredrik Björk och Pierre Tillman. De är högsta prioritet av Gifs egna spelare.

– Sedan väntar vi på svar från andra spelare också, säger Fisnik utan att nämna några namn.

Pontus Flatum, Viktor Andersson och Johan ”Myggan” Carlsson har gått till Väröbacka och Joakim Magnussons nya adress blir Derome/ Åskloster. Vad är det ni letar efter?

– Prio ett är att vi behöver två mittbackar och en vänsterbac­k. Sen det är klart, man ska ju ha två spelare på varje position så det finns platser att fylla.

Under sommaruppe­hållet värvade Gif in fyra bosniska spelare. Kan det bli aktuellt att titta utomlands?

– Nej, det är det inte. Vi kollar först och främst här i närheten. När vi gjorde den lösningen var det för att vi hade skador. De spelarna vi fick in hjälpte oss rätt mycket, men det är inte ett förstaalte­rnativ. Helst skulle man ju vilja att alla spelare var från Varberg.

I ULLARED ÄR läget närmast raka motsatsen. Tränare Ali Kraym har i princip fyllt truppen.

– Jag jagar inga fler spelare, men det kommer komma en till som vi skriver över till oss i januari. Det är den enda spelare vi inte presentera­t, säger Kraym om 22-årige Mirson Hashani som gjorde fjorton mål på nitton seriematch­er med Smålandsst­enars Goif i division 4 västra.

– Vi är överens till 99 procent. Mirson är en offensiv mittfältar­e och anfallare. En nummer tio, säger Kraym.

Vad gäller Alexander Johanssons öde är inget klart än. Men ju längre tiden går och inget händer. Ju mer talar det för att han stannar i UIK.

– Han får välja själv. Det är en jättebonus om han stannar, annars går livet vidare. Som sagt, nu är det inte bara att skriva över sig. Nu kan ju faktiskt Ullared begära något om han vill gå till en annan klubb, säger Ali.

DANIEL BENGTSSON, sportchef i Vinbergs IF, fick in Isak Ekenhard, målvakten som ska backa upp Anton Andersson, samt återvändar­na Kristoffer Kull och Anton Jonsson under frimånaden.

– Sen kommer Filip Kylli Nilsson bli klar innan jul. Han hade ju lärlingsko­ntrakt med FFF och var utlånad till Varbergs Gif, säger Bengtsson.

Förutom Robin Östman tappar Vinberg också Elias Gustafsson och Henrik Roswall.

Vinbergs IF är inte riktig klar med sin trupp. Ett namn som Bengtsson nämner och tycker är intressant är HBK:S Oliver Bryneus.

– Annars är vi nöjda. Vi blev ju av med många stöttespel­are förra året, men nu känns det väldigt bra att vi kan bredda truppen. Vi kommer också ha tre varierande lärlingspl­atser, samma tänk och upplägg som Tvååker har.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? Halda Kabil blir kvar som tränare i Varbergs Gif även nästa säsong, frågan är vilken trupp han kommer förfoga över.
Bild: ROBERT BOMAN Halda Kabil blir kvar som tränare i Varbergs Gif även nästa säsong, frågan är vilken trupp han kommer förfoga över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden