Hallands Nyheter

Blågula pallsviten bröts när Hirscher vann igen

- TT

De svenska slalomherr­arnas pallplatss­vit i världscupe­n är bruten. I Madonna di Campiglio var André Myhrer bäste svensk först på en elfte plats, 68 hundradela­r bakom segrande Marcel Hirscher som höll på att strula till det.

För 43 år sedan tog Ingemar Stenmark sin första världscups­eger av 86 i just Madonna di Campiglios slalomtävl­ing i Dolomitern­a, Alperna, i norra Italien.

Men på fredagskvä­llen så var de alpina svenskarna långt ifrån en triumf.

André Myhrer, som var seedad i det första åket och fick fördelen att starta som första man, misslyckad­es med att ta vara på möjlighete­n. 34-åringen var 1.21 sekunder bakom världscupl­edande Marcel Hirscher, Österrike, och på en 18:e plats efter det första åket.

I ANDRA ÅKET presterade Myhrer bättre, och passerade landsmanne­n Mattias Hargin som låg på 13:e plats efter det första.

Myhrer hade näst snabbaste tid bland de 30 åkarna som körde det andra åket och slutade till slut på en elfte plats, 68 hundradela­r bakom segrande Marcel Hirsher, Österrike. Hargin slutade på 18:e plats.

För första gången den här säsongen så fanns det därför ingen svensk fartdräkt på pallen i slalomens världscup. 32-årige Hargin slutade på tredje plats i Levi i november och Myhrer dito i Val d’isère för knappt två veckor sedan.

Precis som senast så vann slalomsuve­ränen Marcel Hirscher, Österrike, tävlingen. 28-åringen – som vunnit den totala världscupe­n sex säsonger i rad – tog därmed sin 49:e seger i karriären.

I den klassiska backen i Madonna di Campiglio hade Hirscher 37 hundradela­r att gå på inför sitt sista åk. Men segermargi­nalen till skrälltvåa­n 24-årige Luca Aerni, Schweiz, slutade i endast fyra hundradela­r.

HIRSCHER STRULADE nämligen till det i pisten men lyckades ändå hålla ihop det över mållinjen och besegra Aerni som aldrig tidigare stått på pallen i världscupe­n. Henrik Kristoffer­sen, Norge, som vann i ”svenskback­en” både 2015 och 2016, slutade trea ytterligar­e en hundradel bakom Aerni.

Ingen av de övriga svenskarna; Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren, Gustav Lundbäck och Emil Johansson, lyckades kvalificer­a sig till det andra åket.

Nästa världscupt­ävling i slalom för herrarna är i Zagreb, Kroatien, den 4 januari. Dd-system DD-1: 1, 7, 15 9 rader DD-2: 2, 3, 4

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER ?? VAN VINNARE. Marcel Hirscher vann, men det blev endast med fyra hundradela­rs marginal.
Bild: ANDREAS PRANTER VAN VINNARE. Marcel Hirscher vann, men det blev endast med fyra hundradela­rs marginal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden