Hallands Nyheter

Fridolin kritise SVERIGE:

MENINGSSKI­LJAKTIGHET­ER MELLAN MINISTRARN­A

-

Miljöparti­ets språkrör Gustav Fridolin stödjer inte finansmini­sterns uttalande om att asylsökand­e bör söka sig till andra länder. –Faran är att om alla säger så, så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly, säger han i en intervju med TT.

Vänsterpar­tiet är också kritiskt, medan Moderatern­a och Sverigedem­okraterna är mer välkomnand­e till den bild av integratio­nsproblem och gränser för asylmottag­andet som finansmini­ster Magdalena Andersson (S) ger i en intervju Dagens Nyheter.

Gustav Fridolin, också utbildning­sminister i regeringen, säger att den svenska modellen alltid inneburit att Sverige ska vara ett öppet land.

– Antingen är man ett öppet land och investerar i sina medborgare och tror på att människor som kommer kan vara med och bidra och att bygga något nytt, eller så är man ett stängt land, säger Fridolin.

HAN SÄGER ATT finansmini­stern får stå för sina uttalanden, att Magdalena Anderssons syn inte är regeringen­s syn.

–Nej, det är det inte. Så har vi sett andra regeringar uttrycka sig i Europa. Faran är att om alla säger så så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly, säger han.

– Jag tror att vi kan lösa de problem vi står inför.

Finansmini­stern säger i intervjun i DN att integratio­nen i Sverige inte fungerar som den ska. Om asylsökand­e säger hon att de ”personerna har större möjlighete­r om de söker sig till något annat land”.

– Det blir inte bra för de människor som kommer hit och det blir inte bra för samhället i stort heller, säger Andersson till DN.

I sitt jultal i söndags sade statsminis­ter Stefan Löfven att ”gudarna ska veta att vi har problem här

 ??  ?? HÅLLER INTE MED. Utbildning­sminister Gustav Fridolin (MP) kritiseras uttalandet om flyktninga­r som finansmini­ster
HÅLLER INTE MED. Utbildning­sminister Gustav Fridolin (MP) kritiseras uttalandet om flyktninga­r som finansmini­ster

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden