Hallands Nyheter

Kryss för United när Zlatan fick byta tidigt

- TT

Första matchen från start i Premier League efter skadan blev inte vad Zlatan Ibrahimovi­c och hans Manchester United hade hoppats. Inhoppande Jesse Lingard räddade dock hemmalaget från total misär hemma mot Burnley. Gladare var det i London, där Harry Kane hade en historisk målfest.

När Zlatan Ibrahimovi­c stod med i startelvan som släpptes timmen innan avspark på Old Trafford så fastslog det att det skulle bli en första efterlängt­ad Premier League-start för svensken efter hans knäskada.

Den blev dock varken långvarig eller framgångsr­ik.

UNITED FICK INTE spelet att stämma och Zlatan syntes inte mer än en misslyckad konstspark i knävecket på lagkamrat Marcus Rashford innan han byttes ut i halvtid.

Burnley gjorde desto mer – och det tidigt. Ashley Barnes hittade rätt på ett frisparksi­nlägg i tredje matchminut­en och Steven Defour ökade på med en direkt frispark i mål i 36:e.

United skulle dock få med sig en poäng – till slut. Och det var Zlatans ersättare i halvtid som ordnade den.

Jesse Lingards reducering tidigt i andra halvlek såg länge inte ut att följas av något alls.

Men i första övertidsmi­nuten hittade den engelske mittfältar­en och inhopparen rätt igen.

Det gav Uniteds andra raka 2–2-match i ligaspelet.

MÖNSTER SOM ÅTERUPPREP­ADE sig från förra ligaomgång­en fanns även i London, där Harry Kane gjorde hattrick i sin andra raka ligamatch när Tottenham slog Southampto­n med 5–2.

Det var dock inte bara vilket hattrick som helst.

Den engelske anfallaren hade inför matchen möjlighet att slå målrekord sett till antal mål under ett kalenderår – vilket han inte dröjde länge med att göra.

Med 1–0, hans 37:e i ligan för året, passerade han Alan Shearers målrekord från 1995.

Med 2–0, hans 38:e i ligan och hans 55:e totalt inräknat landskampe­r, passerade han dessutom Barcelona och Argentinas Lionel Messi och tog över platsen som 2017 års bästa målskytt i hela Fotbollseu­ropa.

Hattricket fastställd­es med 25 minuter kvar att spela när han chippade in 5–1.

Även i de södra delarna av London gjorde man sitt för att inte tappa mark i toppstride­n, dock inte med samma målmässiga glamour.

Álvaro Morata och Marcos Alonsos mål i början av andra halvlek gav Chelsea en 2–0-seger hemma mot Brighton.