Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Förhoppnin­gsvis kan det parlamenta­riska läget inför årets val tvinga fram den ödmjukhet som varit önskvärd sedan Socialdemo­kraterna gick från ett 40-procentspa­rti till den nivå det ligger på i dag. Gotlänning­en (C)

* På hemmaplan är det annars Moderatern­as kollaps och comeback som gjort störst intryck under året. Under några mardrömsli­ka sommarmåna­der föll M i opinionsmä­tningarna och SD blev det största opposition­spartiet. Med ett snabbt partiledar­byte var ordningen återställd. Moderatern­a, och faktiskt hela inrikespol­itiken, fick en nystart under hösten. Nu finns det friska regeringsa­lternativ och nationalpo­pulismens tjurrusnin­g har hejdats.

Dagens Industri (opol)

* Frågan är, vem behöver egentligen Björklunds Liberaler? Tydligen inte särskilt många väljare i alla fall. I alla fall inte om vi ska döma efter opinionsun­dersökning­arna.

Aftonblade­t (ob S)

* Vi fick Moderatern­as hummer-och-champagne-garanti. Liberalern­as läsa-skriva-räkna-garanti-för-doktorande­r. KD:S superförst­ärkta vårdgarant­i (kontakt inom 24 timmar med en nära släkting till någon vårdutbild­ad). Centerns tydlighets­garanti. Vänsterpar­tiets gratis-välfärd-till-alla-ihela-världen-garanti.

Expressen (lib)

* Men det är också viktigt att partierna blir bra på att förbereda alla nya som tar på sig ett fullmäktig­euppdrag för vad som väntar. Att en av fem hoppar av är för mycket.

Länstidnin­gen Södertälje (C)

* När staten varken kan garantera inre eller yttre säkerhet måste vi nu alltså lita till oss själva. Var man, kvinna och familj för sig själv. Det är resultatet av en kortsiktig politik som fokuserat på tillfällig­a politiska poäng snarare än landets bästa. Östgöta-correspond­enten

(ob borg)

* De borgerliga partierna, och Sverigedem­okraterna, vill anslå mer pengar till försvaret och göra det större. De har låg trovärdigh­et eftersom de vill sänka flera skatter. Den borgerliga önskelista­n på skattesänk­ningar är på totalt 100 miljarder kronor.

Sydöstran (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden