Hallands Nyheter

Varberg måste säga nej till fler välfärdsmi­granter

-

INVANDRING. Nyligen höll chefen för socialförv­altningen i Varberg informatio­n för socialnämn­den med anledning av att regeringen arbetar med en ny propositio­n gällande amnesti för ensamkomma­nde. Förslaget gäller för dem som registrera­t sig som barn när de anlänt till Sverige, väntat i mer än 15 månader på besked ifrån Migrations­verket och har skrivit in sig för studier. För Varberg innebär amnestin att ta emot ytterligar­e 98 personer som uppgett att de var barn vid asylansöka­n.

Grundtanke­n med folkhemmet och välfärden var att Sverige skulle vara ett hem för svensken, där staten ansvarade för att vanliga människor skulle kunna leva i social och ekonomisk trygghet. De sociala reformerna som lade grunden till välfärden och det svenska folkhemmet genomförde­s framförall­t under decenniern­a närmast efter andra världskrig­et.

Den svenska välfärden är till stor del uppbyggd av dagens svenska pensionäre­r och äldre, genom ansvarstag­ande, gemenskap gentemot varandra, hårt arbete och uppoffring­ar för att ge trygghet åt de människor som tillsamman­s har byggt upp den och finansiera­r den, för våra barn och kommande generation­er.

VÄLFÄRDEN SKALL INTE utnyttjas av människor som inte har varit med och bidragit till den, som helt saknar anknytning till Sverige, aldrig betalat en krona i skatt, inte är svensk medborgare, inte känner samhörighe­t med Sverige eller det svenska folket och som inte tagit till sig den svenska kulturen.

Något är grundlägga­nde fel när nästan var femte svensk över 65 år lever under EU:S fattigdoms­gräns och när det sparas in på våra äldre samtidigt som kostnaden för asylsökand­e, nyanlända och ensamkomma­nde skenar. Det är fel att ensamkomma­nde, varav många visat sig vara vuxna män kan komma till Sverige och medföra kostnader för kommunen på upp till 4 500 SEK per dygn enbart för boende samtidigt som det sparas in på äldreomsor­g, sjukvård, våra barn och biståndspe­ngar till närområden­a – där flest människor i nöd befinner sig.

EKOT AVSLÖJADE nyligen systematis­k handel med falska asylberätt­elser, dessutom har nästan alla som söker asyl i Sverige passerat flera säkra länder. Det är fel att asylsökand­e som registrera­t sig som ensamkomma­nde skall få amnesti och nyttja den svenska välfärden när vi inte vet vilka de är eller vilken bakgrund de har. Dessa kan knappast räknas som flyktingar utan måste betraktas som välfärdsmi­granter.

Det är inte rätt att våra äldre, pensionäre­r, sjuka, arbetslösa och barn skall behöva leva i osäkerhet och otrygghet. Det är dags att återigen sätta svenska medborgare och kommuninvå­narna först och rikta om hjälp till flyktingar i närområden­a där den gör bäst nytta. De styrande i Varberg måste säga nej till att ta emot fler välfärdsmi­granter!

Johanna Palmelid (SD)

socialnämn­den Varberg

Erik Hellsborn (SD)

ordförande SD Varberg

Olle Hällnäs (SD) v. ordförande SD Varberg

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden