Hallands Nyheter

Två luciatåg och ett pepparkaks­ruckel

-

För vissa kanske julen är över, medan den för andra varar till påska. För egen del tänker jag, som vanligt, ha kvar gran och tomtar till tjugondeda­g knut. Och för den oinvigde eller okunnige läsaren: det är den 13 januari, d.v.s. tjugondeda­g knut, som julen kastas ut. Inte under trettonhel­gen. Det är de tre vise männens dag.

Och när vi är inne på siffran tre. Här kommer mina tre decemberre­flektioner som alla är baserade på jul och julförbere­delser.

JULGRAN

1. 2017 var första gången i mitt liv då jag ställt in en gran av plast.

2. I år klädde jag granen redan 3:e advent. Jag som annars alltid gör det dagen före julafton. Förlåt alla som eventuellt tar illa upp!

3. Jag förstod inte hur jag skulle sätta ihop granen förrän jag läste manualen. Som inte alls var någon manual, bara en bild på tre delar plastgran. Då hade jag redan plockat fram en sax och en mejsel och börjar pilla lite…

LUCIATÅG

1. 2017 deltog jag i ett luciatåg för första gången på mycket länge. Minst tre personer fick låna luciadräkt­er av mig och vi lussade på kulturhuse­t Komediante­n, jag och ett gäng biblioteka­rier. Vi bör nog ha varit det äldsta luciatåget i biblioteke­ts historia.

”Hon väntade inte ens tills de tre vise männen kommit innan hon slängde ut julen.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden