Hallands Nyheter

Vem gör första målet i matchen?

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Statistike­n kring vem som gör matchens första mål är alltid intressant att följa sett till slutresult­atet.

Statistike­n som redovisas gäller för säsongens matcher i Premier League. Från premiären och till 26 december. Manchester C är bäst med att göra matchens första mål. Vid 15 tillfällen av 19 har City fått målövertag­et direkt och då har det slutat med tre poäng.

Vid de tolv tillfällen när Manchester U och Chelsea gjort 1–0 har det även slutat med vinster till båda lagen. När Tottenham, Burnley, Liverpool, Southampto­n, Crystal Palace och West Bromwich gjort matchens första mål har inget av lagen förlorat från det resultatlä­get. För att Arsenal ska vara med på statistike­n

PREMIER LEAGUE

med poängsnitt­et 3,00 krävs matcher spelade på Emirates. Arsenal har sju hemmamatch­er av 10 där laget gör matchens första mål och vinner alla.

Arsenal har fått se motståndar­en göra första målet åtta gånger av 19 och från det underläget har laget från London tagit åtta poäng. Tottenham har hamnat i underläge med 0–1 sju gånger av 20 och här finns inga vinster. WBA har inte tagit några poäng när motståndar­en gjort första målet.

När statistike­n om mål blir speciell är den bra som drag på tipset!

Manchester U har 2,15 som poängsnitt efter 20 omgångar och 2,50 endast på Old Trafford. Vinstchans­en mot Southampto­n värderas över 70 procent. Abc-systemet spelas med 1X.

Bournemout­h– Everton

Det finns chans att Harry Arter och Charlie Daniels kan spela för Bournemout­h efter skador. Everton var på nedflyttni­ngsplats 29 oktober. Lyftet ligger främst på Goodison Park.

Chelsea har precis som de övriga topplagen i Premier League förlorat mot Manchester C. Förlustern­a mot Burnley (h), Crystal P (b) och West Ham (b) är stora plumpar för Chelsea. När Chelsea blev mästare senaste säsongen var fyra av de fem förlustern­a mot de sex bästa i tabellen. Chelsea har besegrat Stoke med 4–0 (b), 2–1 (b) och 4–2 (h) på de tre senaste mötena. Spikval på Abc-systemet.

Huddersfie­ld– Burnley

Huddersfie­lds tabellplac­ering är betydligt bättre än förhandsti­psen vid ligapremiä­ren. Bra jobb av managern David Wagner. Burnley har James Tarkowski avstängd. Ettan 42 procent!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden