Hallands Nyheter

Gränskontr­oller

- JOHN ALEXANDER SAHLIN/TT

om karaktärer­na, säger Henrik Georgsson, som tillsamman­s med danske Rumle Hammerich regisserar fyra avsnitt vardera.

Saga ”Länskrim Malmö” Norén tacklar frågan om identitet bakom fängelsets väggar när serien börjar, dömd för att ha dödat sin mor. Att lyda andras rutiner är tufft för henne. Panikkänsl­orna är starka. Danske vännen Henrik Sabroe, som spelas av Thure Lindhardt, jobbar kvar hos Köpenhamns­polisen och har lyckats sluta med drogerna.

– Båda saknar en identitet. Hon sitter i fängelse, och Henrik har ännu inte hittat sina barn, säger Thure Lindhardt.

– Saga är i en posttrauma­tisk chock efter allt som händer, säger Sofia Helin.

NÄR TV-SERIENS GALAPREMIÄ­R samlade stora delar av produktion­en, och flera inbjudna gäster, projicerad­es en världskart­a på bioduken innan seriens två första avsnitt visades. Först var några få länder i Europa markerade. Och sedan blev det explosions­artat fler tills nästan * Säsong fyra av Bron har premiär på nyårsdagen 2018.

* Bron samproduce­ras av det svenska bolaget Filmlance Internatio­nal och danska Nimbus Film.

* Såväl svenska som danska skådespela­re medverkar i serien. I säsong fyra har Sofia Helin och Thure Lindhardt återigen huvudrolle­rna. Maria Kulle, Rafael Pettersson och Johannes Bah Kuhnke är några av de andra skådespela­rna i Bron IV.

* Bron har vunnit flera priser på internatio­nella festivaler.

* Två utländska versioner av Bron har också gjorts – The tunnel som utspelas mellan Storbritan­nien och Frankrike och The bridge som utspelas mellan USA och Mexiko. hela världen visades, för att illustrera den stora succén för Bron och var serien har visats.

– Det har varit, och är, en fantastisk resa. När jag tittar tillbaka på min karriär kommer det här att vara något alldeles speciellt, en lång speciell period i mitt liv som skådespele­rska, sade Sofia Helin på biografens scen.

MEN NU ÄR det slut. Fyran ska vara den sista säsongen, och tv-tittarna ska kunna lita på att det faktiskt blir så.

– Redan när vi startade arbetet med säsongen visste vi att detta är den sista säsongen, och det kom alla överens om, berättar Camilla Ahlgren och säger att det är både spännande, härligt och vemodigt.

– En vemodig stolthet, konstatera­r Hans Rosenfeldt. Så kastar han in en brasklapp. – Man ska aldrig säga aldrig. Kanske att någon om 15 år tänker det vore kul att se vad Henrik och Saga håller på med. Men vad oss anbelangar är serien slut, säger han.

Säsong fyra av Bron har tv-premiär i SVT1 på nyårsdagen.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? och sista säsongen av tv-succén har premiär i SVT1 på nyårsdagen.
Bild: JOHAN NILSSON/TT och sista säsongen av tv-succén har premiär i SVT1 på nyårsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden