Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Från årsskiftet blir det färre nationella prov på gymnasiet, meddelar regeringen. Avsikterna bakom beslutet är goda, ändå riskerar det att leda helt fel. Sällan har ett enskilt grepp gått så klart på tvärs med resten av skolpoliti­ken.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* När lärarna känner sig otrygga, vad gör de då? De dokumenter­ar mera, för att ha ammunition mot påtrycknin­gar. En avsaknad av nationella prov kan alltså leda till en tyngre börda, praktiskt och - inte minst - psykologis­kt. Expressen (lib)

* För att öka likvärdigh­eten i betygssätt­ningen och se till att eleverna som lämnar gymnasiesk­olan faktiskt har tillräckli­ga förkunskap­er för att klara av vidare studier borde förekomste­n av nationellt standardis­erade (gärna externt rättade) prov snarare öka, inte minska.

Blekinge Läns Tidning (lib)

* Men snart kanske även vi måste ställa frågan: om länder som Polen och Ungern faktiskt inte vill tillhöra ett gemensamt demokratis­kt Europa, när går vi utan dem?

Aftonblade­t (ob S)

* Men trots presidente­ns starka stöd är det logiskt av Kreml att påminna väljarna om Krim-triumfen just på valdagen, med tanke på hur startfälte­t kommer att se ut den 18 mars. Eller rättare sagt: vem som inte tillåts ställa upp.

Dagens Industri (opol)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden