Hallands Nyheter

Dags att ta farväl

TV: TRILOGIN MED LASSGÅRD OCH AF SANDEBERG GÅR MOT SITT SLUT

-

Rolf Lassgård och Helena af Sandeberg är tillbaka som Lars Martin Johansson och Jeanette Eriksson. Den döende detektiven är den sista delen i tv-trilogin om Leif GW Perssons romanfigur­er. – Det är ju väldigt vemodigt, säger af Sandeberg.

I En pilgrims död undersökte de Palmemorde­t och den övergripan­de handlingen i Den fjärde mannen kretsade kring gisslandra­mat vid västtyska ambassaden i Stockholm.

Den nya miniserien Den döende detektiven handlar kanske framför allt om människan Lars Martin Johansson.

– Det är väldigt mycket LMJ:S historia. I de andra har vi haft de haft de här stora händelsern­a men det här är den mest personliga, säger Helena af Sandeberg, som spelar polisen Jeanette Eriksson.

ROLF LASSGÅRD BERÄTTAR att det faktiskt var Leif GW Perssons roman Den döende detektiven som från början lockade honom till rollen som Lars Martin Johansson.

– När de presentera­de En pilgrims död så tyckte jag att det var jättehäfti­gt med Palmemorde­t och allt men jag hade lite tankar. Där var LMJ polis, punkt. Jag var lite orolig för det, en polis till? Men så läste jag den här boken och blev väldigt taggad och jag är väldigt glad över att jag har fått vara med på den här resan, säger Rolf Lassgård.

Den döende detektiven börjar med att Lars Martin Johansson,

 ??  ?? TACK OCH HEJ. Den döende detektiven är den avslutande delen i tv-trilogin som baserats på Leif GW Perssons Rolf Lassgård. Han och Helena af Sandeberg gör huvudrolle­rna.
TACK OCH HEJ. Den döende detektiven är den avslutande delen i tv-trilogin som baserats på Leif GW Perssons Rolf Lassgård. Han och Helena af Sandeberg gör huvudrolle­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden