Hallands Nyheter

Maskrostea­tern ger sig ut på halländsk turné med ”Pettson får julbesök”.

MASKROSTEA­TERN: PREMIÄR FÖR ”PETTSON FÅR JULBESÖK”

-

När Pettson och Findus gör i ordning inför julen skadar Pettson foten och kan varken ta sig till affären eller skogen. Findus blir arg när Pettson berättar att de i år får klara sig utan julmat och julgran.

– Han oroar sig över att det inte ska bli någon jul, säger sjuåriga Erza Beshiri som spelar Findus.

Erza började på Falkenberg­s teaters elevskola i september och gör nu sin första roll.

– Hon har en väldig scennärvar­o, är orädd och duktig på att ta regi. Vi frågade om hon ville provspela och sedan fick hon rollen, säger Agnetha Andersson, ordförande i Maskrostea­tern.

ERZAS STORASYSTE­R LEORITA, 13 år, och Emelie Månsson, 12 år, spelar mucklor.

– Det är bara Findus som kan se oss. Vi är väldigt nyfikna för vi vet inget om julen, och kanske lite busiga också, säger Leorita Beshiri.

NÄR DET SER som mörkast ut för gubben och hans katt får de oväntad hjälp. Grannarna kommer med mat, hjälper till att bära in ved och grannbarne­n sjunger julsånger. Pettson kommer dessutom på att man kan tillverka en egen gran.

– Till slut blir det kanske den bästa julen någonsin. Pettson är van vid att gå och skrota för sig själv, men här släpper han in folk.

Ingen julmat. Ingen julgran. Ingen jul? Maskrostea­terns ”Pettson får julbesök” spelas just nu på Falkenberg­s teater. Nästa vecka är det Varbergs tur.

 ??  ??
 ??  ?? När Pettson (Andreas C. Andersen) berättar att det blir en jul utan julmat och gran får Findus (Erza Beshiri) spader. I fönstret ser mucklorna (Emelie Månsson och Leorita Beshiri) på.
När Pettson (Andreas C. Andersen) berättar att det blir en jul utan julmat och gran får Findus (Erza Beshiri) spader. I fönstret ser mucklorna (Emelie Månsson och Leorita Beshiri) på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden