Hallands Nyheter

Naturisten som blev en daytrader

GRATTIS: 60 ÅR 31 DECEMBER

- CAMILLA HENTSCHEL

Bengt Birgersson är livsnjutar­e. Nu fyller han 60 år men väntar med det stora firandet. ”På min födelsedag kommer jag att befinna mig på en färja”.

Bengt Birgersson fyller 60 år den 31 december. Det tycker han är ett bra datum att fylla år.

– Jag får ju vara ett år yngre hela året, säger han och skrattar.

Som ung var det förstås inte roligt, han fick vänta med moped och körkort mycket längre än sina jämnåriga klasskamra­ter.

I år kommer han att fira sin födelsedag tillsamman­s med den närmsta familjen.

Nu för tiden jobbar Bengt hemifrån men under många år var han egen företagare.

– En dag sa mina barn ifrån. ”Pappa du kommer inte att uppleva din 60-årsdag om du inte slutar att jobba som du gör”. Då jobbade jag mellan tolv och fjorton timmar om dagen, berättar Bengt Birgersson där vi sitter i hans kök i lägenheten i Falkenberg.

DET ÄR DÄR han numera jobbar, hemifrån köksbordet.

– Jag kan sköta mitt jobb var som helst via datorn. Vilket annat jobb kan man fixa genom att jobba fyra timmar per dag? frågar han retoriskt.

Bengt, som drev Mekonomen i Falkenberg i 30 år, jobbar idag som daytrader. Han köper och säljer aktier och börjar arbetsdage­n en halvtimme innan den svenska börsen öppnar på morgonen.

– Då har börserna ute i världen öppnat och jag sätter mig in i alla nyheter och uppdaterar mig på nätet.

I DAG ÄR han innerligt tacksam mot sina barn som fick honom att dra i handbromse­n. Det var 2011. Han säger själv att han gjorde fel som hade svårt att delegera ansvar.

Ändå är han nöjd med sin insats på Mekonomen.

– Vi var ett av de tio bästa företagen utifrån nettoresul­tatet.

2003 köpte han en husbil men det var först 2012 som han började utnyttja den ordentligt. Nu är husbilen en viktig del av hans väg mot friheten.

– Jag sticker ut i maj varje år och är ute till oktober. Min * Fyller: 60 år den 31 december

* Bor: I lägenhet i Falkenberg

* Jobbar med: Aktieplace­ring och daytrading

* Familj: Döttrarna Towe och Annie

* Kännetecke­n: Att alltid vara ärlig

* Motto: Lev livet nu och vänta inte tills senare

plan är att om två år bo halvårsvis utanför landets gränser. Jag gillar inte vintern som vi har här utan vill vara i varmare länder.

BENGT ÄR EN man med ordning och reda, det vittnar inte minst han lägenhet om. För närvarande lever han ensam men han har varit gift och har två barn, Towe, 23 år, och Annie, 21 år.

– De är lika sin pappa på det sättet att de också är lite av globetrott­ers, säger han.

På frågan vad han har för övriga intressen berättar Bengt Birgersson att han är naturist. Det är en stor del av hans sätt att leva, att kunna på bada utomhus utan kläder.

– Jag älskar stränderna på Öland. I somras när jag var där var det sol i tjugo dagar. Min vision är att finna naturistba­d utomlands. ni underbara nära och kära som ordnade denna fantastisk­a fest för mig. Tack alla gäster som också förgyllde min dag. Önskar också tacka för gåvorna till Cancerfond­en, totalt 9300:+ många gåvobrev. Ev. uppvaktnin­g undanbedes.

Varberg Uppvaktnin­g undanbedes Falkenberg Uppvaktnin­g undanbedes

 ?? Bild: CAMILLA HENTSCHEL ?? BENGT BIRGERSON. Bengt gick nio år i grundskola­n och har haft olika typer av jobb. Tidigare arbetade han som skogshugga­re men drev senare Mekonomen i Falkenberg.
Bild: CAMILLA HENTSCHEL BENGT BIRGERSON. Bengt gick nio år i grundskola­n och har haft olika typer av jobb. Tidigare arbetade han som skogshugga­re men drev senare Mekonomen i Falkenberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden