Hallands Nyheter

Nylanders plan: tredje gången gillt

- GÖRAN SUNDBERG/TT

Planen är att det här ska bli tredje gången gillt. Alexander Nylander är sugen på en medalj i junior-vm – och helst den ädlaste. i farmarlage­t Rochester först i mitten av november och Buffalos ledning beslutade att släppa honom till JVM.

Välkommet för både landslaget och Nylander själv:

– Det är alltid roligt att få represente­ra Sverige och får man chansen så tar man den.

Förbundska­pten Tomas Montén tycker att Nylander har tagit stora kliv jämfört med förra året.

– Han har mognat som spelare och haft en större roll i Rochester än i fjol. Vi känner att han är en spelare vi kan använda oss av i alla lägen, han klarar mycket speltid, kan spela fem mot fem, boxplay, powerplay och är en viktig ledare för oss.

NYLANDER HAR GJORT fyra poäng, ett mål och tre assist, på de två inledande matcherna.

– Jag har kommit ganska långt, har fått bra rehab och känner mig bra där ute på isen. Jag är inte i toppform ännu, men nära. Den här turneringe­n hjälper mig med det. Jag hade en bra sommar med fysen och kände mig bättre än någonsin tidigare, så det var lite tråkigt med skadan, säger han.

Att få spela inför sin framtida hemmapubli­k i Buffalo är också ett lyft. När han sköt 3–1-målet mot Tjeckien i torsdags var det första gången han gjorde mål i Key Bank Center.

EFTER EN SPELFRI dag på fredagen avslutar Juniorkron­orna gruppspele­t med två matcher på två dagar – först mot Schweiz på lördagen och sedan mot Ryssland på nyårsafton lokal tid – ett par timmar efter tolvslaget svensk tid.

Och fortsatt jakt på den där efterlängt­ade Jvmmedalje­n.

– Jag har ju inte fått någon medalj de här åren så det är klart att det är den man jagar. Det är jag riktigt taggad för, säger han.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? TRISS I NYLANDER. Michael Nylander ihop med sönerna Alexander och William efter Sveriges match mot Vitrysslan­d.
Bild: JOEL MARKLUND TRISS I NYLANDER. Michael Nylander ihop med sönerna Alexander och William efter Sveriges match mot Vitrysslan­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden