Hallands Nyheter

Exakt samma historia ännu en gång

- MIRANDA SIGANDER/TT

KOMEDI

PITCH PERFECT 3 Regi: Trish Sie Med: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Elizabeth Banks med flera USA, 2017 (93 min)

Pitch perfect-filmerna har blivit små musikalisk­a girl powersensa­tioner. Och för alla som har längtat kommer här en ny chans att se exakt samma historia ännu en gång.

Vid det här laget känner vi a cappella-tjejerna i Barden Bellas. De har visserlige­n lämnat college och försöker ta sig an vuxenlivet. Men Becca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) och resten av det brokiga gänget är sig lika och eftersom livet utanför skolans trygga famn är tuffare än de kanske tänkt sig hoppar de gladeligen på möjlighete­n till en återträff med det gamla gänget.

VIPS ÄR TJEJERNA på turné i Europa och upplägget är visserlige­n småkul men precis lika krystat (eller vad sägs om att Bellas hotas till livet av en internatio­nell fifflarpsy­kopat?) som man kan tänka sig i en andra uppföljare till en story som inte bygger på någon egentlig utveckling.

Men det måste vara en tävling också, påpekar Chloe (Brittany Snow) självmedve­tet. Och så blir det naturligtv­is också. Resten av storyn vecklar ut sig som en välkänd refräng: Bellas får kämpa ur underdog-läge och bjuder på snygga nummer. Becca visar sig vara den mest musikalisk­t begåvade och ställs inför valet att satsa på sig själv eller fortsätta med gruppen. Fat Amy visar okända sidor medan de cyniska a cappella-kommentato­rerna (favoritern­a Elizabeth Banks och John Michael Higgins) lyckas pressa sig in i storyn och förgyller den när de får chansen.

MEN KANSKE HAR tiden kommit ikapp det här gänget för den tidigare så tidstypisk­a kvickheten i replikerna känns inte längre så pricksäker. Det är också tondövt att i en film som predikar systerskap och riktar sig till en ung publik låta ett gäng vuxna kvinnor uppmana varandra att klä sig slampigt för att imponera på en musikprodu­cent – för att dessutom senare dyka upp i helt vanliga festliga klänningar. Att de oavbrutet förhåller sig till olika män – potentiell­a flirtar, mäktiga producente­r, pappor med varierande grad av närvaro – känns också rätt segt såhär 2018. Med så mycket potentiell girl power på samma ställe hade man kunnat förvänta sig helt andra, piggare, tongångar.

 ?? Bild: QUANTRELL D. COLBERT ?? STÄMMER UPP. Gänget samlas igen, osannolikt nog, i Pitch perfect 3.
Bild: QUANTRELL D. COLBERT STÄMMER UPP. Gänget samlas igen, osannolikt nog, i Pitch perfect 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden